loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
De ansatte ved Statoil Fornebu opplever at det unike klimatiseringssystemet har bidratt til et godt inneklima. (Foto: Trox Auranor)

Alt i én baffel

/ 2016-05-25 08:13:10

Statoil ønsket seg en kombibaffel med en rekke funksjoner levert i ett prefabrikkert element til sitt nye bygg på Fornebu. Flere var skeptiske til om dette var mulig, men etter tre års drift kan de konstatere at baffelen fungerer som bestilt.

Statoil tok i bruk det nye klimatiseringssystemet, som er utviklet av TROX Auranor og arbeidsfellesskepet Haaland Klima/Randem & Hübert, da de flyttet inn i nytt bygg på Fornebu i august 2012. Tre år etter ser de at systemet har fungert akkurat slik de hadde håpet på, opplyser Thor Andresen i konsulentfirmaet AJL, og driftsleder Erik Christensen, i en pressemelding.

– Jeg var veldig skeptisk, for jeg visste at det produktet Statoil ønsket ikke fantes på markedet, sier Andresen, som var konsulent for Statoil i prosjektet, og har  jobbet ute på bygget for å sikre optimal drift i ettertid.

Statoil var på jakt etter en løsning med stor fleksibilitet og som inneholdt både kjøling, tilluft, avtrekk, VAV, lys, sprinkling og automatikk og regulering. De tekniske entreprenørene i arbeidsfelleskapet Haaland Klima/Randem & Hübert og Klima Controll utviklet sammen med totalentreprenør Skanska Norge AS og TROX Auranor Norge AS et system for behovsstyrt ventilasjon levert i ett prefabrikkert element – en ny type kombibaffel. Prosjektet innbefattet til sammen 3200 slike enheter, og er totalt norskprodusert.

– Selv om jeg var skeptisk, mente min kollega Odd Magne Fjogstad at dette måtte vi få til i èn baffel. Han ønsket seg akkurat det vi har fått til, sier Andresen, og legger til at lignende løsninger ikke har blitt laget tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse