loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
INTEGRERT: Illustrasjonsbilde - solfangere integrert i sørvendt fasade. Avanta skal levere solvarmere til nye Bjørkelangen skole.

Leverer solvarme til ny skole

/ 2016-09-08 12:09:46

Aventa skal levere solvarme til nye Bjørkelangen skole.

På Bjørkelangen bygger Aurskog-Høland kommune en ny og klimavennlig skole med flerbrukshall, kultursal og kulturskole for hele kommunen. Aventa har fått kontrakt på leveranse av solvarmeanlegg til prosjektet. Kontraktsverdien er cirka 500.000 kroner (eks mva.)

Aventa har nylig inngått avtale om leveranse av solvarmeanlegg til Bjørkelangen skole. Hent AS er totalentreprenør for prosjektet til over 300 millioner kroner, og sammen med Aventa har de designet et effektivt, energiøkonomisk og miljøriktig varmeanlegg – et konsept som også vil kunne brukes i framtidige prosjekter/leveranser.

Trenden forsterkes

Skolen skal være en 1-10 trinns skole med plass til 660 elever, og skal etter planen stå ferdig innen april 2018. Den bygges med massivtre-elementer og etter passivhusstandard.

Aurskog-Høland har høye miljøambisjoner og en uttalt visjon om å bruke fornybar energi. 100 kvadratmeter solfangere integrert i skolens sørfasade skal sammen med et flisfyrt fjernvarmeanlegg sørge for oppvarming av både rom og tappevann. Aventas solfangere er produsert i resirkulerbare materialer og systemet er trykkløst og selvdrenerende. Det betyr at man bruker rent vann som energibærer, noe som gir ekstra miljøfordeler.

Det er en økende trend at stat og kommune ønsker solvarmeanlegg på egne bygg.

– Aventa er inne i flere statlige og kommunale prosjekter der solvarme er etterspurt. Vi ser en positiv utvikling for denne teknologien i Norge og synes det er svært spennende at også større prosjekter med profesjonelle byggherrer går for solfangere, sier daglig leder Knut Styrvold i Aventa.

Varer i minst 25 år

I tillegg til solfangere skal Aventa levere en varmesentral og et komplett styringssystem som også måler energiproduksjonen fra solvarmeanlegget. Styringssystemet kobles opp mot SD-anlegget. Nedbetalingstiden for hele solvarmeanlegget er beregnet til 7-10 år, mens forventet levetid er minimum 25 år.

Fakta om Aventa

  • Aventa AS er et norsk solenergiselskap, etablert i 2005.
  • Bedriften har, i samarbeid med internasjonale partnere, utviklet og satt  i produksjon en ny solfanger i avanserte polymermaterialer.
  • I tillegg er bedriften leverandør av komplette reguleringssystemer for vannbårne varmeanlegg. Disse systemene sørger for regulering av innetemperaturen, måling av all energibruk og presentasjon av energidata.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse