loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SPENNENDE DESIGN: For Kistefossdammen barnehage i Asker har prosjektleder NCC hatt som prosjektmål å utvikle et plusshus med arkitektonisk spennende design.

Barnehage blir plusshus

Jan Erik Røine / 2016-10-10 09:34:09

Kistefossdammen barnehage i Asker skal forsynes med 100 prosent lokal fornybar energi fra bergbrønner og solceller. Barnehagen vil bli et plusshus som produserer energi tilsvarende årsforbruket til to elbiler.

Solcelleanlegget på taket til Kistefossdammen barnehage i Heggedal i Asker kommune vil ha en størrelse på 300 m2 og en effekt på over 54, 5 kW/t når det står ferdig.

Barnehage i front

Prosjektet, som ledes av NCC Construction, er en samspillskontrakt mellom flere parter og har som prosjektmål å utvikle et bygg med et arkitektonisk spennende design. Barnehagen skal romme til sammen 100 barn og 30 ansatte fordelt på 1300 kvm, og vil bli et plusshus der det produserte overskuddet av energi tilsvarer årsforbruket til to elbiler.

– NCCs visjon om å fornye vår bransje og levere de beste bærekraftige løsningene handler om å tenke nytt og satse på prosjekter som Kistefossdammen barnehage, sier Stine M. Haugen, leder for miljø og bærekraft i NCC. Det er jo barna våre som skal arve etter oss, så da er det passende at det er en barnehage som går i front, sier leder bærekraft og miljø hos NCC, Stine M. Haugen, i en pressemelding.

50 prosent reduserte klimagassutslipp

Prosjektet inngår i FutureBuilt+, en konkurranseserie som skal vise at det er mulig å bygge plusshus innenfor alle bygningskategorier og uavhengig av kontekst og skal generere mer energi enn det forbruker gjennomsnittlig per år. Plusshuset blir forsynt med 100 prosent lokal fornybar energi fra bergbrønner og solceller.

For Kistefossdammen barnehage er tanken at bygning og landskap skal støtte både lek og læring, og at fysiske rammer skal gi trivsel samt fremme brukernes forståelse for hvordan energi, miljø og biodiversitet kan balanseres i en moderne, levende og attraktiv barnehage.

Kistefossdammen barnehage skal etter planen stå ferdig i februar 2017.

Tanken er at selve bygget skal fremme brukernes forståelse for hvordan energi, miljø og biodiversitet kan balanseres i en moderne, levende og attraktiv barnehage.Kistefossdammen_Illustrasjon_Arkitekt Christensen og Co_nett

BALANSE: Tanken er at selve bygget skal fremme brukernes forståelse for hvordan energi, miljø og biodiversitet kan balanseres i en moderne, levende og attraktiv barnehage.

Fakta om prosjektet:

Prosjekt: Barnehage i passivhusstandard Byggetid: Juli 2015 – februar 2017

Byggherre: Asker kommune Entrepriseform: Totalentreprise

Kontrakt: Ca 43 millioner kroner eks. mva Arkitekt: Arkitekt Christensen og Co.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse