loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYE KVALITETER: Stadig flere leietakere ønsker seg sunne, giftfrie, fleksible og energieffektive lokaler, og flere byggeiere ønsker å tilby lokaler som har disse kvalitetene.

Deler kunnskap om framtidens lokaler

/ 2016-08-16 08:58:07

Grønn Byggallianse inviterer bransjen til å lære mer om kravene til framtidens lokaler.

Stadig flere leietakere ønsker seg sunne, fleksible og energieffektive lokaler og flere byggeiere ønsker å tilby lokaler med slike kvaliteter. Grønn Byggallianse har i samarbeid med blant annet Norsk Eiendom, Enova og NGBC, utarbeidet en mal for kravspesifikasjoner med disse kvalitetene. Malen kan tilpasses både små og store leietakere.

Mer miljøeffektive

– 2. september presenterer vi malen på et temamøte i Næringslivets hus, forteller daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 30 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Spesifikasjonen nøkkelen

Alliansen understreker at det ved leie av kontorlokaler er viktig at kravspesifikasjonen fra leietaker er tilpasset dagens virkelighet.

– I tråd med nasjonale målsetninger og Eiendomssektorens veikart mot 2050, som Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom lanserte i juni, er gode kontorlokaler sunne, giftfrie, fleksible og energieffektive. De utfordrer dagens bruk og kast-kultur, og baserer seg på den nye sirkulære økonomien – der vi tar bedre vare på materialressursene våre, forklarer Bramslev.

LES MER: Veikart mot 2050

Hun opplyser at stadig flere leietakere ønsker disse kvalitetene, men vet ikke hvordan de skal spesifisere det. Og stadig flere byggeiere ønsker å tilby lokaler som tilfredsstiller disse kvalitetene, men møter kravspesfikasjoner som ikke etterspør dem.

– Noen ganger kan dagens kravspesifikasjoner til og med være en barriere for disse kvalitetene, sier hun.

Foreløpig program

Programmet er endelig spikret, men her er noen stikkord:

  • Hvordan ser optimale kontorlokaler ut etter det grønne skiftet?
  • Bruk av miljøsertifisering som kravspesifikasjon
  • Gjennomgang av malen med eksempler
  • Tilpasset mal for mindre bedrifter
  • Hvordan kan en leietakerrådgiver ha nytte av malen?
  • Økonomisk støtte fra Enova ved energieffektiv oppgradering av lokaler

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse