loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNEREN: Radonmålerne er en av grunnene til Airthings fra Oslo er kåret til årets eksportsbedrift. (Foto: Airthings)
VINNEREN: Radonmålerne er en av grunnene til Airthings fra Oslo er kåret til årets eksportsbedrift. (Foto: Airthings)

Årets eksportbedrift: Airthings

/ 2018-04-19 08:00:45

Airthings er årets eksportbedrift. Selskapet utvikler og produserer målere for CO2, radongass og andre skadelige gasser – med nyeste teknologi og kobling til tingenes internett.

– En verdig vinner som allerede har stor eksportandel, sier juryen.

Dyp ekspertise

Vinneren av årets Eksportpris utvikler produkter som bidrar til å gi oss en tryggere og sunnere hverdag. Selskapet har bygget opp et sterkt forsknings- og utviklingsmiljø, med kjernefysikere og ingeniører som jobber med sensorer og produktutvikling. De har dyp ekspertise innenfor programvare og elektronikk, et internasjonalt salgs- og markedsapparat, og har vært Gasellebedrift i fem år på rad.

– Det er en glede å gratulere Airthings med eksportprisen, sier juryleder John G. Bernander.

–Bedriften er svært innovativ, og har 90 prosent eksportandel. Men verdiskapingen foregår i Norge, og dermed er den akkurat en slik bedrift vi ser etter.

Alle viktige forurensninger

Den nyeste generasjonen målere fra Airthings sjekker mengden av alle de viktigste forurensningene i hjem, kontorer, barnehager og skoler – som radon, CO2 og andre flyktige, skadelige stoffer. Brukeren får resultatene øyeblikkelig og kan overvåke dem på en smarttelefon.

– Vi trenger flere slike bedrifter, som vokser raskt og bidrar til økt eksport, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Vinneren har mange av de egenskapene norske virksomheter bør satse på. Markedet er globalt, og det har Airthings utnyttet fra starten av.

Airthings ble startet i 2008 og holder til i Oslo. Eksportandelen er over 90 prosent og selskapet ha kunder i mer enn 50 land.

Ifølge etter intervju med Finansavisen kan selskapet i år passere 100 millioner kroner.

Sterke kandidater

De to andre finalistene til prisen var Orkel i Trøndelag og Aker Biomarine i Akershus. I alt var det 47 nominerte bedrifter fra alle næringer og bransjer, men med overvekt av virksomheter innenfor bioøkonomien og havrommet.

Eksportprisen har som hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, har vist suksess over tid og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Bak prisen står Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge.

Tidligere vinnere:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse