loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNERNE: Ostereidet barneskole i Lindås kommune i Hordaland .

Her er årets klimaskole

/ 2017-10-12 10:17:23

Enova har kåret Ostereidet barneskole i Lindås kommune i Hordaland til Norges aller beste klimaskole.

Andre- og tredjeplassen gikk til Finnsnes barneskole i Lenvik og Greverud skole i Oppegård.

Digitalt læringsverktøy

Det er andre år på rad Enova arrangerer konkurransen Årets Klimaskole for alle som gjennomfører Enovas Energiutfordring. Energiutfordringen er et digitalt læringsverktøy for mellomtrinnet i grunnskolen der elevene gjennom film, konkurranser og kreative oppgaver undervises i hva energi og klima er, og ikke minst få dem til å reflektere over hva som kan gjøres for å redusere klimagassutslippene.

– Prisen går til den skolen som har gjennomført alle oppgavene i Energiutfordringen og ikke minst utmerket seg i sine besvarelser. Elevene ved Ostereidet barneskole gjennomførte alle oppdrag med glans og besvarelsene deres ga uttrykk for god forståelse for og innsikt i energi og klima, sier seniorrådgiver Mie Abelgaard i Enova.

I tillegg til heder og ære får skolen pengepremie på 10.000 kronerPå Ostereidet gleder både elever og lærere seg over prisen.

– Dette var en overraskende, men fantastisk nyhet. Elevene har gjennomført Energiutfordringen med stor entusiasme og har helt tydelig syntes at det var gøy å være med på dette, sier naturfagslærer Mathilde Holme Fykse som har stått for undervisningen på både 6. og 7. trinn.

10.000 elever

Læreren er også svært fornøyd med Energiutfordringen og vil fortsette å ta det i bruk overfor nye elever.

– Klimaendringer er en av våre største utfordringer så det er viktig at elevene kan tilegne seg denne kunnskapen på en engasjerende måte, sier Fykse. Enova håper andre skoler lar seg inspirere av Ostereidet.

– Siden vi lanserte Energiutfordringen i desember 2014, har nesten 1.500 lærere fra 730 skoler benyttet seg av verktøyet. Over 10.000 elever har fått klasseromsundervisning om energi og klima. Det er vi fornøyde med, men vi håper enda flere griper sjansen. Norge skal til lavutslippssamfunnet, og da er det viktig at vi tidlig skaper den nødvendige bevisstheten hos de som skal være med på denne reisen, sier Abelgaard i Enova.

Flere tusen elever fra oppunder 80 skoler deltok i årets konkurranse. Andre- og tredjeplassen gikk til Finnsnes barneskole i Lenvik og Greverud skole i Oppegård. Begge skolene mottar 5.000 kroner fra Enova.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse