loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BEST: Stanislas Merlet tok mandag kveld i mot den anerkjente prisen Young Professional of the Year 2018 under EFCA sin kåring i Berlin.
BEST: Stanislas Merlet tok mandag kveld i mot den anerkjente prisen Young Professional of the Year 2018 under EFCA sin kåring i Berlin.

Kåret til Europas beste ingeniør

/ 2018-09-11 09:13:38

Solenergirådgiver Stanislas Merlet (32) i Multiconsult er kåret til Young Professional of the Year 2018 i EFCA.  Det er første gang en rådgiver fra et norsk selskap vinner.

Merlet vant kåringen mot 20 sterke kandidater fra hele Europa. Franskmannen jobber i Multiconsult, hvor han har vært sentral i oppbygningen av selskapets sterke solenergimiljø.

Tok også sølvet

Fredrik Skaug Fadnes (32) fra Norconsult tok i tillegg søvmedaljen. Han er fagspesialist innen varmepumper og energianlegg. Dermed har norske selskaper de to mest talentfulle ingeniørene i Europa.

Norconsult-kollega Thomas Angeltveit fikk hederlig omtale for sitt arbeid med BIM og samtidig prosjektering.

EFCA, European Federation of Engineering Consultancy Associations, er den er den samlede foreningen for ingeniørkonsulentindustrien i Europa. De representerer faglige foreninger fra 26 europeiske land og FIDIC inn i Europa.

Glade vinnere

UTDELINGEN: Prisen ble delt ut i Berlin mandag kveld.UTDELINGEN: Prisen ble delt ut i Berlin mandag kveld.

– Det er kjempekult å vinne, både for egen del og for solenergimarkedet. Prisen sier mye om hvilke dører Multiconsult har åpnet for meg. Det å trekke på fagressurser fra hele selskapet har utvidet mulighetene for å jobbe med det jeg synes er spennende, nemlig å bruke tradisjonell teknologi på nye måter i ulike markeder. På få år har vi blitt nummer én på solkraft i Skandinavia. Jeg og kollegene mine bruker mye tid på forskning og utvikling, så jeg håper anerkjennelsen bidrar til flere prosjekter både i Norge og i verden for øvrig, sier Merlet.

SØLV: Norconsults Fredrik Skaug Fadnes (midten) mottar prisen for andreplass i EFCAs årlige Young Professionals-konkurranse. (Foto: RIF)SØLV: Norconsults Fredrik Skaug Fadnes (midten) mottar prisen for andreplass i EFCAs årlige Young Professionals-konkurranse. (Foto: RIF)

Fredrik Skaug Fadnes er også en glad mann:

– Allerede fra dag én i Norconsult har min leder gitt meg mange muligheter og involvert meg i spennende og utfordrende oppgaver. Jeg er takknemlig og glad for å ha nådd så langt i skarp konkurranse med dyktige rådgivere fra hele Europa, og dette er like mye en anerkjennelse av fantastiske kolleger i Norconsult, oppdragsgiveren Stavanger kommune som har vist stor tillit fra første stund, og entreprenører som har delt av sin kunnskap, sier Fredrik.

– Vi ønsker å gratulere både Stanislas og Fredrik med gull og sølv i konkurransen, uttaler en svært stolt og fornøyd Liv Kari Skudal Hansteen, adm. direktør for RIF.

Jobber internasjonalt

Stanislas har mastergrad i fornybar energi fra Korsika og Madrid. Han jobbet med utviklingsprosjekter innen solenergi i Montpellier, før hans nysgjerrighet for nye kulturer førte han til Norge.

I dag jobber Stanislas på flere internasjonale prosjekter, og i fjor alene reiste han til ti ulike utviklingsland.

Fredrik oppnådde svært gode akademiske resultater da han tok sin M.Sc. Energy and Environmental Engineering ved NTNU. På hovedoppgaven som handlet om kalkulering av partikkel sammensetning ved bruk av statiske og dynamiske modeller fikk han karakteren A. Umiddelbart etterpå begynte han i 2011 i Norconsult, hvor han fra første dag viste et stort potensial og en enorm lærevillighet i oppgavene han ble tildelt.

Fredrik har raskt avansert som rådgiver og er også en etterspurt foredragsholder innenfor energifeltet, blant annet på Varmepumpekonferansen 2018 og energiforumet til Norwegian Alliance for Green Buildings. Fredrik spilte en avgjørende rolle i Norconsults Triangulum-prosjekt for Stavanger Kommune, et prosjekt som allerede har fått to priser.

Tiltrekker talenter

Konsernsjef i Multiconsult Christian N. Madsen er stolt av at et norsk selskap har en solenergirådgiver som skiller seg ut på internasjonalt nivå og vet hvor trangt nåløyet er for å bli kåret til årets unge rådgiver i Europa.

– Dette er utrolig gøy og fortjent. Stanislas sin evne til å se nye mulighetsrom, og positive holdninger til utfordringer, er egenskaper mange kan lære av. Prisen er først og fremst en enorm anerkjennelse for Stanislas personlig, men også for Multiconsult. Vi er et lite selskap i global sammenheng, men makter å tiltrekke oss og utvikle bransjens aller beste talenter. For to år siden hadde vi Arnt Fredriksen på andreplass i samme konkurranse. Jeg tror både unge talenter og selskapet tjener positivt på et miljø som vektlegger innovasjon og flerfaglig samarbeid, sier Madsen.

– Det er med stolthet at jeg på vegne av resten av Norconsult gratulerer Fredrik og Thomas med anerkjennelsen de har fått for sine sterke prestasjoner. De har virkelig klart å håndtere de utfordrende arbeidsoppgavene vi har gitt dem på en svært god måte, og tatt vare på mulighetene som finnes i Norconsult, sier Fride A. Hærem, konserndirektør Stab i Norconsult.

Juryen: Løfter solenergimiljøet

Juryen merket seg Stanislas´ engasjement og kompetanse. Han trekkes frem som et faglig fyrtårn innenfor et betydningsfullt fagområde i rask utvikling.

Med faglig bredde og dyptgående kompetanse bidrar Stanislas til å løfte kunnskapsnivået i solenergimiljøet, gjennom foredrag, kurs og artikler både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi er veldig stolte over at Stanislas, som vi kåret til Årets unge Rådgiver i 2017 i Norge, nå trer helt til topps i denne europeiske konkurransen og blir kåret til den mest talentfulle ingeniøren i Europa, sier Liv Kari Skudal Hansteen, adm.dir. i RIF og vise-president i EFCA.

Vinnerprosjektet

Prisen Young Professional of the Year 2018 blir tildelt på grunnlag av både kandidatens fagkunnskap og engasjement, så vel som et utvalgt prosjekt.

Stanislas var sentral i et oppdrag på Dronning Mauds Land, der oppgaven var å forsyne forskningsstasjonen Troll med kortreist, fornybar energi. I en iskald antarktisk ørken med mørketid, minusgrader året rundt og orkaner valgte Multiconsult å gå for et solcelleanlegg.

Prosjektet fikk stor oppmerksomhet i bransjen for sine innovative løsninger. Blant annet måtte panelene ligge med kun 10 graders helling, for å unngå at vindmotstanden skulle bygge opp en isbre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse