loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NOMINERT: Eidet omsorgssenter i Haram kommune var ferdig våren 2017, og er et av landets mest energieffektive omsorgsbygg.
NOMINERT: Eidet omsorgssenter i Haram kommune var ferdig våren 2017, og er et av landets mest energieffektive omsorgsbygg.

Finale i Årets Varmepumpekommune

/ 2018-03-02 09:42:27

Varmepumper spiller en nøkkelrolle hos finalistene til prisen Årets Varmepumpekommune: Haram, Narvik og Røyken.

Etter å ha vurdert en rekke foreslåtte kandidater til Årets Varmepumpekommune 2018, har juryen bestående av Enova og Norsk Varmepumpeforening, nå nominert tre kandidater:

Haram kommune

Kommunen har etablert energiledelse og energioppfølgingssystem i alle kommunale bygg. Haram kommune er i gang med å gjennomføre energieffektiviseringstiltak i egen bygningsmasse, og vurderer å installere varmepumpe i flere bygninger.

Eidet omsorgssenter i Haram kommune var ferdig våren 2017, og er et av landets mest energieffektive omsorgsbygg. Bygget har en varmepumpe med åtte energibrønner, og en svært godt isolert bygningskropp med både solfangere og solceller på taket.

LES MER: Varmepumpeprisene: Tre i byggfinalen

Narvik kommune

Energikostnadene for bygg i Narvik var i 2013 høyere enn hva som er normalt i Kommune-Norge hvor snittet er 100 kr per kvadratmeter. Kommunen vedtok derfor å gjennomføre et større energieffektiviseringsprosjekt i 37 av kommunens bygg i tråd med mål i klima- og energiplanen.

I mange av disse byggene ble det installert varmepumper. På Narvik stadion har kunstgressbanen har siden 2007 vært oppvarmet via vannbåren varme. I 2015 erstattet en varmepumpe en propanbrenner på 1.120 kilowatt.

LES MER: Egen pris for større varmepumpeanlegg

Røyken kommune

Kommunen reduserte elektrisitetsforbruk i kommunale bygg med 33,6 prosent fra 2007 til 2015.

Røyken har lenge vært blant de kommunene i landet som kjøper minst strøm, mye takket være at kommunen har satset stort på energibrønner og varmepumper.

Til nå er rådhuset, brannstasjonen, Røykenbadet, tre skoler og to idrettshaller varmet opp med bergvarme. Fossil olje blir ikke lenger brukt til oppvarming i kommunale bygg.

Vinneren annonseres på Varmepumpekonferansen på Fornebu 6. mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse