loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
BÆREKRAFTIG: Prosjektet Lonaparken i Åsane i Bergen er bygget av NCC og kjennetegnes spesielt av at det er bærekraftig og setter mennesker, miljø og økonomi i fokus. (Foto: NCC)

Foretrekker Svanemerket bolig

/ 2016-10-27 08:00:08

Boligkjøperne som i disse dager flytter inn i Lonaparken i Bergen oppgir Svanemerket som avgjørende i boligvalget.

Lonaparken i Åsane i Bergen er bygget av NCC og er Norges første svanemerkede boligblokk. Her oppgir boligkjøperne at Svanemerket var det avgjørende da de valgte bolig. Dette støttes av en ny forbrukerundersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Miljømerking Norge.

Hele 33 prosent av respondentene oppgir at de er opptatt av hva de personlig kan gjøre for å ivareta miljøet. 27 prosent ser alltid eller ofte etter Svanemerket når de gjør sine forbruksvalg. Undersøkelsen viser også at de yngste forbrukerne er de mest aktive velgerne av Svanemerkede produkter og tar oftere ut holdningene sine i faktisk handling.

– Svanemerkede Lonaparken har vært et spesielt og spennende bærekraftig prosjekt og jeg har vært heldig å kunne vært med på noe så fremtidsrettet. Beboerne flytter inn i leiligheter med høy kvalitet og et dokumentert godt innemiljø, og som i tillegg er tilrettelagt for lav energibruk og god kildesortering, sier Heather Bergsland, prosjektsjef i NCC, i en pressemelding.

Bærekraftig prosjekt

Prosjektet Lonaparken kjennetegnes spesielt av at det er bærekraftig og setter mennesker, miljø og økonomi i fokus. Utbygger og entreprenør viser til lave sertifiseringskostnader ved at Lonaparken danner grunnlag for et svanemerket byggesystem med lisens fra Miljømerking Norge.

– Det fremtidsrettede byggesystemet er standardisert og erfaringene fra prosjektet vil bli videreført i fremtidige byggeprosjekter. I tillegg er mangfoldet i prosjektteamet og det gode arbeidsmiljøet på byggeplassen et viktig punkt for oss å understreke. Vi er et team bestående av mennesker i alle aldre fra yngste lærlingen til eldstemann i 60-årene, menn og kvinner, og flere nasjonaliteter. I tråd med NCCs verdier og visjon, mener jeg at bærekraft handler mer om bare miljø og sluttbruker, men også alle menneskene i prosjektet. Lonaparken er et prosjekt å være stolt av på alle måter, sier Bergsland entusiastisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse