loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FØRSTE BOLIGBYGG: Hollenderkvartalet i Schweigaards gate 40-46 i Oslo er først ute med den nye Breeam-Nor-sertifiseringen.
FØRSTE BOLIGBYGG: Hollenderkvartalet i Schweigaards gate 40-46 i Oslo er først ute med den nye Breeam-Nor-sertifiseringen.

Først med Breeam-Nor for boligbygg

/ 2018-11-08 11:19:25

Byggherre Bane NOR Eiendom og totalentreprenør JM Entreprenør står bak boligkomplekset «Hollenderkvartalet», Norges aller første Breeam-Nor-sertifiserte boligbygg.

«Hollenderkvartalet» ligger sentralt plassert i Schweigaards gate i Oslo og består av 62 leiligheter, samt næringslokaler på gateplan.

Ny sertifisering

Som et ledd i utvidelse av den europeiske miljøsertifiseringen Breeam, ble det i desember 2016 utgitt ny manual som for første gang åpnet for sertifisering av boligbygg i tillegg til nærings- og offentlige bygg. Som en prøveordning ble det valgt ut to prosjekter som skulle fungere som pilot for denne ordningen i Norge.

Hollenderkvartalet var et av disse to norske prosjektene. Gjennom hele utviklingsprosjektet har miljø og kvalitet stått sentralt. Resultatet er at bygget har passivhusstandard og nå er Breeam-Nor-sertifisert i klassen «Very Good».

Viktig miljømerkelapp

– Vi er stolte over å ha utviklet Norges aller første Breeam-Nor-sertifiserte boligbygg. Dette er et synlig bevis på at bærekraft og miljø står meget sentralt i vår virksomhet. Det ligger mange tøffe valg og strenge prioriteringer bak denne viktige miljømerkelappen, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Kruse-Jensen forteller at de blant annet har lagt til rette for miljøvennlig transport i det nye boligkomplekset.

– Du finner ingen parkeringskjeller i «Hollenderkvartalet». I stedet har vi etablert en egen bildelingsordning for beboerne og lagt til rette for syklister ved å anlegge en stor innendørs sykkelparkering og et felles sykkelverksted i bakgården, sier han.

Stolt totalentreprenør

– Vi er svært stolt av å være de første i Norge som har levert et Breeam-Nor-sertifisert boligbygg. En Breeam-Nor-sertifisering som det Hollenderkvartalet har gjennomgått, gir boligkjøperne trygghet for at kvalitet og miljø er ivaretatt i det ferdige bygget. Jeg er sikker på at den kompetansen vi har opparbeidet oss gjennom dette prosjektet, vil bli stadig mer etterspurt, sier daglig leder Ole Kristian Ruud i JM Entreprenør.

– Det har vært krevende og lærerikt å oppfylle kravene til to så dominerende standarder som Breeam-Nor og passivhus. Det har lagt føringer for de fleste valg vi har tatt og hatt stort fokus hele tiden fra prosjektering til overlevering. Særlig Breeam-Nor-manualen stiller en rekke krav til hvordan vi skal bygge; alt fra materialvalg og tekniske løsninger, til hvordan riggen vår ble utformet», sier anleggsleder Thomas Rødseth i JM Entreprenør.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse