loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Prosjektleder Emma Otervik i Forsvarsbyggs energiledelsesprogram har spart strøm tilsvarende en norsk gjennomsnittskommune på tre år. Foto: Forsvarsbygg/Annichen Piene.

Forsvarsbygg har spart nær 100 GWh

Jan Erik Røine / 2016-02-08 13:49:33

Energibruken er redusert tilsvarende en gjennomsnittskommune på tre år.

Forsvarsbygg har over flere år fokusert på energieffektivisering som en lavthengende frukt på veien mot en grønn og økonomisk bærekraftig fremtid.

Og når Norges største offentlige eiendomsforvalter sparer strøm, så gjøres det i monn. Med økt fokus på energiledelse, har Forsvarsbygg siden 2012 redusert det totale strømforbruket med 90 GWh.

– Målet vårt er å spare 93 GWh innen utgangen av 2016, og alt peker mot at vi klarer dette med god margin, sier prosjektleder Emma Otervik i Forsvarsbyggs energiledelsesprogram.

Mange enkle grep

– Over 90 prosent av reduksjonen har vi fått til ved å finjustere sentraldriftanlegg, installere varmegjenvinnere med høy virkningsgrad, jobbe med riktig mengderegulering av vannbåren varme og installere LED-lys der det er økonomisk forsvarlig, sier Otervik.

De resterende ti prosentene er oppnådd ved å endre holdningene til brukerne av byggene.

– Det er snakk om enkle grep som å skru av lyset, lukke dører og ikke fyre for kråka. Dette har vi terpet våre militære leietakere på, og det gir resultater, forteller Otervik.

30 prosent

Forsvarsbyggs energiledelsesprogram har hatt to faser. Den første gikk fra 2007-2011 og reduserte forbruket med 100 GWh.

– Når fase to avsluttes ved utgangen av 2016, vil vi ha redusert energiforbruket med nærmere 30 prosent siden starten, sier Otervik.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse