loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Inga Marte Thorkildsen, byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, klippet det røde båndet og markerte at det første omsorg+bygget, Ljabrubakken Omsorg+ på Nordstrand, er ferdig. (foto: Omsorgsbygg)

Energieffektiv eldreomsorg

/ 2016-04-25 09:42:07

I rehabiliteringen av Ljabrubakken Omsorg+ har man valgt miljøvennlige og energieffektive løsninger som legger til rette for god eldreomsorg.

Ljabrubakken Omsorg+ på Nordstrand er det første omsorg+ bygget fra Omsorgsbygg. Dette er bygg med boliger for eldre som ikke har behov for sykehjemsplass, men som har store problemer med å klare seg i egen bolig, skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Døgnbemannet

Bygget står nå ferdig og ble offisielt åpnet av byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen. Ved åpningen fremhevet hun at man oppnår det beste resultatet med et fremtidsrettet bygg og et godt samarbeid mellom beboere, pårørende og ansatte.

Bygget har 54 leiligheter med en nedre aldersgrense på 67 år. Aleris drifter tilbudet, og bygget har en døgnbemannet resepsjon med husvert. I tillegg til leilighetene er det fellesarealer med kafe og frisør og fotpleie.

Solfangere og jordvarme

Omsorgsbygg er opptatt av å gå i front for miljøvennlige og energieffektive løsninger, og på Ljabrubakken er det solfangere på taket og seks brønner for jordvarme.

– Bygget er bygget gjennom tre tidligere byggetrinn, så rehabiliteringen har vært utfordrende. Resultatet er blitt et flott, fremtidsrettet bygg som legger til rette for god eldreomsorg, sa Omsorgsbyggs adm.dir. Per Morten Johansen under åpningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse