loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Hele Rogalands kulturarv blir samlet under ett tak når Statsarkivet i Stavanger, Byarkivet i Stavanger, Interkommunalt Arkiv i Rogaland (IKA) og Misjonsarkivet flytter inn i Arkivenes hus på Ullandhaug. (Illustrasjonsfoto: Arkivverket)

I gang med Arkivenes hus

/ 2016-04-08 15:07:33

Byggingen av Arkivenes hus på Ullandhaug er i gang. Her skal hele Rogalands kulturarv samles under ett tak.

Det er Statsarkivet i Stavanger, Byarkivet i Stavanger, Interkommunalt Arkiv i Rogaland (IKA) og Misjonsarkivet som skal flytte inn i Arkivenes hus på Ullandhaug.

– Arkivenes hus vil bli et sentralt kultur- og forskningssenter som vil inneholde det viktigste historiske kildematerialet fra hele Rogaland. Ingen andre bygg i Rogaland vil romme så mye av vår felles historie, skriver Arkivverket i en pressemelding.

Bygget, med sine 70 kilometer arkiv, vil ha som formål å formidle kunnskap og gi innsikt om historie og kultur. Det omfattende materialet vil bli lett tilgjengelig for både studenter, forskere og publikum.

De samarbeidende institusjonene oppbevarer materiale fra alle samfunnssektorer, fra statlig og kommunal forvaltning og fra private bedrifter og organisasjoner. Materialet spenner over 500 år, fra ca.1550 til i dag. Arkivenes hus rommer alt fra protokoller og brev, til foto, film og elektroniske data.

Arkivenes hus skal være innflyttingsklar juni 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse