loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
LEAN: Laen-filosofi, - metodikk og -kontruksjon blir viktig når Helse Bergen skal bygge nytt barne- og ungdomssykehus.
LEAN: Lean-filosofi, -metodikk og -kontruksjon blir viktig når Helse Bergen skal bygge nytt barne- og ungdomssykehus.

Helse Bergen satser på digital utbygging

/ 2017-05-22 09:32:08

Helse Bergen skal bygge et topp moderne sykehus. – Derfor tar vi i bruk topp moderne digitale verktøy til prosjektering, bygging og i møtet med våre brukere som skal flytte inn i det nye bygget, opplyser Helse Bergen i en pressemelding.

Helse Bergen HF er i full gang med rivearbeidene på tomten som skal romme trinn 2 av det nye Barne- og ungdomssykehuset (BUS2).

De nye 50.000 kvadratmeterne skal bli ett fullverdig sykehusbygg med alle funksjoner; sengeposter, poliklinikk, operasjonssaler, post operative arealer, radiologi, fødestuer, mottak, laboratorium, kontor og forskningsarealer m.m.

Satser på Lean og 4D

Helse Bergen ser at det er stor utvikling innenfor digital samhandling, LEAN/VDC og 4D, og at de store entreprenørene er med på å styre denne utviklingen.

Helse Bergen er tydelige på at dette er en utvikling de vil være med på, og at det derfor er satset store ressurser på BIM, nettbrettløsning og 4D fremdriftsplanlegging.

– I tillegg sitter vi i disse dager og planlegger hvordan vi ser for oss å benytte Lean-filosofi og -metodikkk gjennom hele prosjektet, og har spesielt fokus på fremdriftsplanlegging og byggeplassoppfølging, heter det i pressemeldingen fra prosjektkontoret.

50.000 KVADRATMETER: Samlet bruttoareal er på rundt 50.000 m², og grunnflaten i nederste etasje er ca. 7.500 m². Bygget inneholder 3 underetasjer / baseetasjer og derover 4 tangenter (blokker) i varierende størrelse og høyde, fra plan 01 til plan 06, der også plan 01 har mellombygg på inngangsplan.50.000 KVADRATMETER: Samlet bruttoareal er på rundt 50.000 m², og grunnflaten i nederste etasje er ca. 7.500 m². Bygget inneholder 3 underetasjer / baseetasjer og derover 4 tangenter (blokker) i varierende størrelse og høyde, fra plan 01 til plan 06, der også plan 01 har mellombygg på inngangsplan.

Byggeherrestyrte entrepriser

Byggeprosjektet skal gjennomføres i delte byggherrestyrte entrepriser, og for å sikre seg at tilbudene optimaliseres har Helse Bergen valgt å benytte seg av fleksible konkurranseformer og prekvalifisering.

Basert på arbeidsmetodikkene vi har valgt i dette prosjektet, med spesielt fokus både på Lean-konstruksjon og digital samhandling, tror vi at kombinasjonen prekvalifisering og forhandling vil gi oss og entreprenørene de beste forutsetningene for videre samarbeid, skriver Helse Bergen.

30. mai inviteres entreprenørene til informasjonsmøte for å høre mer om prosjektet og planlagte anbudsutsendelser det kommende året.

Her er en oversikt over entreprisene:

 • K201 Byggentreprise – Grunnarbeid, råbygg, tetthusarbeider og utomhusarbeider
 • K202 Bygningsmessige arbeider innvendig
 • K204 Prefabrikkerte bygningskonstruksjoner, OP-stuer m.m.
 • K206 Løst inventar
 • K301 Rørarbeider innvendig
 • K302 Ventilasjonsarbeider inkl. operasjonstuer
 • K401 Elektro og teleinstallasjoner
 • K501 Alarmanlegg
 • K502 Bilde og AV-systemer
 • K601 Heiser
 • K603 Avfalls- og tøysug-anlegg
 • K604 Rengjøringsmaskiner – sengevask

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse