loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Fagskolen Oslo Akershus blir første fagskolen i landet som kan tilby en spesialisering i fuktteknikk. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Landets første fuktteknikk-utdanning

/ 2016-03-16 12:43:06

Til høsten åpner fagskolen Oslo Akershus en ny fuktteknikk-utdanning som vil bidra til bedre innemiljø.

NHO Service er pådriver for ordningen som blant annet vil føre til en bedre hverdag for astmatikere og folk med luftveisplager.

En nyvinning for bransjen

De tror fuktteknikk kommer til å bli en videreutdanning og spesialisering som vil bli meget etterspurt. Utdanningen, som blir nettbasert med flere faglige samlinger i semesteret, strekker seg over to år på deltid og vil gi 60 fagskolepoeng.

– Vi er stolte over å ha fått på plass en viktig nyvinning for bransjen, sier Lasse Tenden som har fagansvar for skadesanering i NHO Service, i en pressemelding.

De har sammen med representanter fra bransjen og Fagskolen Oslo Akershus arbeidet med læreplanen i over et år.

– Målet er styrket formalkompetanse på alle nivåer i våre medlemsbedrifter. Fuktteknikerstudiet blir en viktig del av bransjens kompetanseløft som kommer i tillegg til en planlagt en fagutdanning for skadesanerere fra høsten 2017, sier Tenden.

Kan kombineres med jobb

– Vi er svært fornøyd med å være den første fagskolen i landet som kan tilby en spesialisering i fuktteknikk, sier fagansvarlig Jan Erik Marthinsen ved Fagskolen Oslo Akershus.

– Vi har lagt opp til en studieform med samlinger slik at studiet kan gjennomføres ved siden av full jobb. Selve undervisningen er gratis, mens utgifter til læremateriell, reise og opphold må dekkes av den enkelte student, sier Martinsen.

Skolen holder til på Økern i Oslo og får oppstart høsten 2016 med 25 studieplasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse