loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PROSJEKTLEDEREN: NCCs prosjektleder Torbjørn Rastad foran Røykenbadet, som denne uka ble overlevert til byggherren, Røyken kommune. Foto: Cato Werner Gustavson/NCC

Leverte Røykenbadet på rekordtid

/ 2016-12-02 14:41:17

NCC overleverte denne uka Røyken kommunes nye svømmehall og helsehus til byggherren. Anlegget er levert på rekordtid.

– Vi er meget fornøyde og ser frem til den offisielle åpningen av det nye og moderne anlegget den 14. januar neste år, Erik Schreuder, daglig leder for Røykenbadet KF.

Den nye og moderne svømmehallen har tre etasjer med en fasade kledd i Røyken-granitt. Bygget har et totalt areal på omtrent 8.350 kvadratmeter og har en verdi på 232 millioner kroner.

Spennende teknologi

Badeanlegget inneholder fem basseng, sklier, treningssenter og et helsehus med blant annet legekontor, tannlege og fysioterapi. Terapibassenget kan heves og senkes med hydrauliske jekker for å bedre imøtekomme brukeres behov. Utvendig finner man en velværeavdeling med både boblebad og kaldkulp i tillegg til et lekeanlegg.

– Røykenbadet har vært et veldig interessant prosjekt med mange spennende tekniske løsninger. Vi har blant annet installert en teknologi innen vannrensning basert på en gjennomprøvd sandfilterløsning i stedet for en tradisjonell keramisk løsning. I tillegg ble det boret 32 energibrønner på 300 meter hver for å møte dagens og morgendagens energi- og miljøutfordringer, sier Torbjørn Rastad, prosjektleder i NCC.

NCC er ett av de ledende bygg- og eiendomsutviklingsselskapene i Norden med en omsetning på 52 milliarder SEK og rundt 18.000 medarbeidere i 2015.  Konsernet opererer i hele Norden, med den største delen av virksomheten i Sverige.

Prefabrikkerte betongelementer

Svømmehallen består også av et moderne treningssenter som blant annet inkluderer en spinninghall, et styrkerom, og regionens største klatrevegg på over 200 kvadratmeter. NCC startet for alvor byggingen av Røykenbadet i uke 48 i fjor da selskapet monterte byggets første prefabrikkerte betongelementer. Bruk av prefabrikkerte betongelementer i kombinasjon av NCCs spesialkompetanse innen bygging av svømmehaller og badeanlegg var en av hovedgrunnene til at bygget ble levert på rekordtid.

– Prosessen siden våren har vært god og vi er meget godt fornøyd med sluttresultatet. Vi har hatt en god dialog med entreprenøren hele veien, og de endringene som kom underveis har blitt avklart og løst på en god måte, sier Bård Rasch Haugen, prosjektleder hos Røyken Eiendom.

Gjenvinner 96 prosent

NCC fulgte selskapets eget «Grønn byggeplass»-konsept under hele oppføringen. Dette resulterte blant annet i en gjenvinningsgrad på avfall på 96 prosent.

Røyken bassenget 761ÅPNER 14. JANUAR: Slik ser det nye Røykenbadet ut innvendig. Foto: Cato Werner Gustavson/NCC

Fakta

  • Beskrivelse: Kombinert kommunal svømmehall og helsebygg
  • Byggetid: 3. kvartal 2015 – 4. kvartal 2016
  • Kunde: Røyken Eiendom/Røyken kommune
  • Entrepriseform: Totalenterprise
  • Kontraktverdi: 232 millioner kroner
  • Arkitekt: NUNO Arkitektur

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse