loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNEREN: Adm.dir i LOS Energy og juryformann, Atle Knudsen, overbrakte prisen til seksjonssjef for miljø, teknikk og sikkerhet i Bane NOR Eiendom, Lise Kristin Sunsby.
VINNEREN: Adm.dir i LOS Energy og juryformann, Atle Knudsen, overbrakte prisen til seksjonssjef for miljø, teknikk og sikkerhet i Bane NOR Eiendom, Lise Kristin Sunsby.

Best på smart energibruk

/ 2017-11-02 15:25:04

Bane NOR Eiendom er kåret til Norges beste virksomhet på smart energibruk.

Eiendomsselskapet stakk av med seieren i LOS Energy Award 2017.

En del av identiteten

– Vår satsing på bærekraft er en stor del av virksomhetens identitet. Det er hyggelig at det målrettede arbeidet vi har lagt ned over mange år blir lagt merke til, og at vi får en bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier seksjonssjef for miljø, teknikk og sikkerhet i Bane NOR Eiendom, Lise Kristin Sunsby.

Hun mottok prisen på vegne av Bane NOR Eiendom.

Basert på nominasjoner fra fagfolk i ulike bransjer har en fagjury fra LOS Energy kommet frem til at Bane NOR Eiendom er blant de beste i landet på smart energibruk. Det er ikke første gang eiendomsselskapet er i finalen i LOS Energy Award. ROM Eiendom, som ble en del av Bane NOR Eiendom tidligere i år, var blant finalekandidatene under fjorårets kåring.

Små tiltak, stor forskjell

Bane NOR Eiendom utkonkurrerte tre andre kandidater i finalen. De tre andre finalistene var industrikonsernet Saint-Gobain Ceramic Materials, trelimprodusenten Dynea og eiendomsselskapet Omsorgsbygg Oslo KF.

Ifølge fagjuryen var konkurransen hard, men til slutt var det Bane NOR Eiendom, med over 2.500 bygg i sin portefølje, som trakk det lengste strået.

– Målet vårt er at vi skal ha energieffektive løsninger i alle bygg, og at leietagerne skal bruke minst mulig strøm. Vår eiendomsportefølje består av bygg i alle størrelser, og vi er opptatt av å finne energieffektive løsninger i alle bygg,  uavhengig av byggets størrelse. Selvfølgelig er de omfattende energisparingstiltakene i de største byggene viktig, men vel så viktig er alle energisparingstiltakene i de små byggene som til sammen utgjør en stor forskjell. Vi må tenke helhetlig hvis vi skal lykkes, og det er denne prisen et bevis på at vi gjør, sier Sunsby.

Bane NOR Eiendom har flere gode referanseprosjekter å vise til. Blant annet har de redusert energibruken betraktelig i flere bygg. De er også i gang med flere prosjekter hvor målet er å redusere effekttoppene.

Gjenspeiler seg i alle prosjekter

LOS Energy Award skal gå til en virksomhet som satser seriøst på energieffektivitet og energiledelse. I fagjuryens begrunnelse er det lagt vekt på at Bane NOR Eiendom har en ledelsesforankret miljøstrategi. Og at de har forpliktet seg på omfattende tiltak i eiendomssektorens veikart mot 2050.

– Bane NOR Eiendom har gjennomført og planlagt en rekke tiltak for å redusere egen energibruk og effektuttak. De har en ambisiøs miljøstrategi som er forankret på ledelsesnivå. Og de har klart å gjøre de ansatte til ambassadører for strategien. Dette gjenspeiler seg i at de har energieffektivitet og energiledelse høyt på agendaen i alle møter. I tillegg til å være dyktige strategisk, er de også operasjonelle. De har veldig gode resultater å vise til, og de har flere nye tiltak på planen som skal iverksettes. Bane NOR Eiendom er en verdig vinner av LOS Energy Award 2017, sier administrerende direktør i LOS Energy og juryformann, Atle Knudsen.

Om kandidatene

Saint-Gobain er en verdensledende totalleverandør av byggevarer til boligbyggere og entreprenører. Datterselskapet i Norge heter Saint-Gobain Ceramic Materials. Selskapet har et av produksjonsanleggene sine i Lillesand.

Dynea er en av verdens ledende produsenter av bindemidler til industrielt bruk. Produktene benyttes særlig i trebearbeidende industri. Selskapets hovedkontor og største produksjonsanlegg er lokalisert i Lillestrøm.

Bane NOR Eiendom er et profesjonelt fagmiljø med ledende kompetanse i forvaltning og utvikling av eiendom. Selskapet bygger blant annet boliger, kontorbygg og utvikler kollektivknutepunkt.

Omsorgsbygg Oslo KF er et kommunalt foretak, og er blant landets største eiendomsforvaltere. Porteføljen består av barnehager, sykehjem, brannstasjoner, rusomsorgsboliger og andre kommunale formålseiendom.

Fakta om prisen

LOS Energy deler ut prisen for å hedre en virksomhet som jobber seriøst med energieffektive løsninger og energiledelse. Prisen skal gå til en virksomhet som er blant de beste i Norge på smart energibruk. Tidligere vinnere av LOS Energy Award er Entra og Ruter (2016) og IKEA (2015).

Prisen deles ut under LOS Energy sitt årlige energiseminar LOS Energy day. Kandidatene er valgt basert på tips og innspill fra fagpersoner. De fire kandidatene som er nominert må svare ut et dokument hvor de forteller om sin satsing på smarte energiløsninger. Det er en fagjury som avgjør hvem som vinner prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse