loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
30.000 KVADRATMETER: Sundtkvartalet ligger mellom Lakkegata og Vahls gate i Oslo.

Sundtkvartalet er «Månedens bygg»

/ 2016-10-31 12:44:25

Grønn Byggallianse har valgt Sundtkvartalet i Oslo som «Månedens bygg».

«Fremover vil vi se et økt behov for at eiendommer raskt skal kunne tilpasses endrede krav, uten at man må foreta nye ressurskrevende ombygginger. Sundtkvartalet vil her kunne stå som et forbilde for valg av fleksible løsninger», skriver Grønn Byggallianse i en pressemelding.

30.000 kvadratmeter

Utbyggingen består av et nytt kontorbygg på drøye 30.000 kvadratmeter fordelt over fem etasjer pluss kjeller. Bygget vil inneholde kontorarbeidsplasser, servicetilbud og en flerbrukshall for skole- og barneidrett.

Flere av dagens eldre bygninger skal bevares, slik at nytt og gammelt kombineres på en god måte, og det etableres et sjarmerende gårdsrom mellom byggene. I tillegg er det stort fokus på område- og byutvikling i prosjektet. I den forbindelse er det blant annet planlagt å etablere en gang- og sykkelbro over Akerselva mellom Elgsletta og Chr. Kroghs gate.

«Full flex»

Det er lagt stor vekt på fleksibilitet både bygningsteknisk og driftsteknisk, med et fast grid for de tekniske installasjonene. Himlingshøyde er standard uten lokale nedsenk. Vegger og glassfronter er i moduler for å kunne brukes igjen. Teppefliser kan lett flyttes og legges på nytt, og renses i en spesialutviklet prosess som forlenger brukstiden.

Målsettingen er å sertifisere bygget etter Breeam Nor Excellent, energiklasse A og som passivhus.

Eier i fellesskap

Sundtkvartalet ligger mellom Lakkegata og Vahls gate i Oslo. Skanska Commercial Development Norway og Entra eier eiendommene i fellesskap.

Prosjektet vil stå ferdig i slutten av 2016. Skanska flytter i årsskiftet 2016/2017 sitt hovedkontor fra Drammensveien på Skillebekk til Sundtkvartalet, og blir én av flere leietakere i kontorbygget. Bygget er i dag ca 70% utleid. Andre leietakere er Manpower AS, Mattilsynet, Knowit AS og Tidal music AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse