loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TRASEEN: Trasekart som viser regulert strekning for Fornebubanen. Den såkalte Volvatsvingen er regulert, men ikke vedtatt bygget. (Illustasjon fra ruter.no)

Rammeavtale for Fornebubanen tildelt

/ 2017-09-05 12:34:55

Multiconsult og Cowi har vunnet den prestisjefylte rammeavtalen for gigantprosjektet Fornebubanen.

Multiconsult i et såkalt fellesforetak (joint venture) med Cowi og med partnerne LINK arkitektur og Jotne er tildelt rammeavtalen for ingeniørtjenester for hele designprosjektet av Fornebubanen, skriver Multiconsult i melding til Oslo Børs.

Tre års arbeid

Arbeidet vil begynne i tredje kvartal 2017 og vare i tre år.

Rammeavtalen inneholder opsjoner for utvidelser i inntil 7 år etter første fase, med like vilkår. Avtalen er av betydelig størrelse for Multiconsult ASA.

– Dette er gode nyheter! Vi er veldig glade for å vinne denne rammeavtalen for et prosjekt med så høy profesjonell prestisje og med en offentlig kunde vi har hatt et langvarig forhold til. Dette vil ha høy prioritet framover for Multiconsult-gruppen, inkludert LINK artiktur, sier administrerende direktør Christian Nørgaard Madsen i Multiconsult ASA .

I tillegg til utformingen av hele tunnelbanelinjen med infrastruktur, omfatter kontrakten blant annet alle tunnelbanestasjoner og sporforbindelsen til den såkalte Majorstuen-huben.

Tett samarbeid

Fornebubaneutviklingen vil skje som i tett samarbeid med Oslo kommunes etat Fornebubanen, som ble etablert i januar i år. Fornebubanen er et samarbeid mellom Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

Etaten er ansvarlig for bygging av Fornebubanen, som strekker seg mellom Oslo og Fornebu. Tunnelbanenes utvikling bør også ha kapasitet til å inkludere fremtidig trafikkvekst, bidra til å redusere trafikkbelastningen i Oslo-området og legge til rette for byutvikling langs ruten. Videre skal utviklingen være et attraktivt og pålitelig tilbud i en integrert del av tunnelbanenettet i Oslo, samt styrke de allerede etablerte kollektive navene.

Planlagt ferdigstillelse av Forbubanen er 2024, men her er det forbehold om tilstrekkelig finansiering.

LES MER: Oslo kommunes sider om Fornebubanen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse