loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
EN MUNTER GJENG: Varaordfører Ola Lund Renolen, Thore Larsen, Lisbeth Glørstad Aspås, Lars Meland og Jan Håkon Bekkavik.
EN MUNTER GJENG: Varaordfører Ola Lund Renolen, Thore Larsen, Lisbeth Glørstad Aspås, Lars Meland og Jan Håkon Bekkavik.

Enda en pris til Moholt 50|50

/ 2017-12-07 08:01:38

Energi- og miljøtiltakene i boligprosjektet Moholt 50|50 imponerte juryen for Trondheim kommunes energisparepris.

– Et genialt prosjekt som representerer nytenking og innovasjon, sa juryleder og varaordfører Ola Lund Renolen under prisutdelingen onsdag kveld.

Etter ett års drift har Moholt 50|50 redusert klimagassutslippene med 63 prosent.

Moholt 50/50 er tidligere kåret til mest bærekraftige byggeprosjekt, beste trebygg og beste varmepumpebruk. Oppmerksomheten har ført til at eierne har skaffet seg en egen omviser.

Stor stas

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) kunne juble aller mest da Trondheim kommune onsdag markerte energispareprisens 10-årsjubileum med utdeling av prisen for 2017.

– Dette er veldig stor stas for oss. Vi har jo bygget disse boligene først og fremst for studentene. At det blir lagt merke til, er veldig artig. Fryktelig mange vil besøke disse boligtårnene. Besøkslistene er lange, og velvillige studenter stiller opp og viser fram hjemmet sitt, fortalte boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit.

Moholt 50|50 er et ambisiøst bydelsprosjekt som i dag huser nesten 700 studenter, barnehage, bibliotek og aktivitetshus, butikk og næringsliv. Prosjektet har fått en rekke priser, blant annet Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2017.

Helhetlig tankegang

Miljøhensyn har vært en viktig driver for prosjektet, og juryen fremhevet nullutslippstankegangen og den miksen av miljøteknologi som brukes til energisparing for å redusere både miljø-og klimabelastninger.

– Årets prisvinner er et godt eksempel på en helhetlig områdetankegang, der den enkelte bygning ses i sammenheng med omgivelsene, sa varaordfører Ola Lund Renolen.

Studentsamskipnaden vant også prisen for fem år siden. Da var det “Nye Berg studentby” og “Teknobyen studentboliger” som overbeviste juryen.

Årets jury gjenbrukte like godt begrunnelsen fra 2012:

“Studentsamskipnaden har over lengre tid arbeidet med energieffektivisering i egne bygg, både gjennom tekniske og holdningsskapende tiltak, og ikke minst ved å gå foran i boligprosjekter med bygging av både lavenergibygg og passivhus med god arealutnyttelse. Sit legger til rette for en miljøvennlig studenthverdag.”

Studentene er ambassadører

Boligblokkene i Moholt 50|50 er bygget i massivtre. Renolen trakk fram studentene i nybyggene som ambassadører for et godt og bærekraftig bomiljø med godt inneklima.

– Prosjektet fremmer bruken av fornybare materialressurser i byggebransjen, noe som gir reduserte klimautslipp og er mindre energikrevende, poengterte Renolen.

Årets jury har bestått av: Energirådgiver i Pens, Magne Vågsland, som representerer Naturvernforbundet, direktør Svein Olav Munkeby i NTE, som representerer Næringsforeningen, professor Vojislav Novakovic fra NTNU, seniorrådgiver Frode Olav Gjerstad fra Enova, bygningssjef Trine Lill Johansen fra Trondheim kommune og juryleder varaordfører Ola Lund Renolen.

Energispareprisen deles ut hvert år av Trondheim kommune til energi- og klimatiltak i bygninger, anlegg, industri og annen virksomhet i Trondheim. Prisen består av en plakett med innskrift som skal settes på eller i anlegget, samt et diplom.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse