loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KVALITET OG MILJØ: Den nye standarden skal bidra til å ivareta tilfredsstillende kvalitetsnivå og miljøhensyn ved utleie.

Ny standard for kontorutleie

/ 2016-09-01 08:46:47

Norsk Eiendom, Grønn Byggallianse og Enova lanserer i dag ny standard kravspesifikasjon for utleie av kontorlokaler.

Dette skal bidra til at tilfredsstillende kvalitetsnivå og miljøhensyn blir ivaretatt. NGBC og representanter for næringsmeglerne har bistått i arbeidet med den nye standarden, som ble lansert på Forum for næringsmeglere torsdag.

For leieprosesser med profesjonell bistand lanseres det en veileder for valg av ambisjonsnivå og konkretisering av tilhørende funksjonskrav. Fra denne veilederen kan leietagerrådgivere ta ut tekster som de kan benytte i sine skreddersydde kravspesifikasjoner. For utleieprosesser uten bruk av leietakerrådgivere lanseres to standarddokumenter som kan benyttes direkte. Det er en for nye/totalrehabiliterte lokaler og en for tilpassede, eksisterende lokaler.

Ny versjon i 2017

– Vi lanserer nå versjon 1.0 av denne kravspesifikasjonen. Versjon 2.0 er planlagt utgitt primo 2017. Dersom du har innspill tar vi gjerne imot dette på post@byggalliansen.no, sier daglig leder Katharina Th. Bramslev i Byggalliansen.

Foruten Grønn Byggallianse og Enova, har Norsk Eiendom, Akerhus Eiendom og NGBC sittet i prosjektgruppen som har utviklet veilederen. Representanter fra Gjensidige, Hoegh Eiendom, DIFI, OPAK, DTZ, Entra, Malling & co og Wikborg Rein har også bidratt med innspill gjennom en egen referansegruppe.

 

Les og lær

Her kan du sette deg inn i dokumentene:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse