loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PARTNERE: Morten Thorkildsen (T.V.) , adm. dir. Rejlers Norge og Børge Nilssen, adm. dir. Entro. De to selskapene har inngått partneravtale om energieffektivisering. Foto: Rejlers

Rejlers og Entro inngår partneravtale

/ 2016-11-08 11:56:38

Strategisk partneravtale om energieffektivisering av bygg, industri og infrastruktur.

Det rådgivende ingeniørselskapet Rejlers og energi- og miljøspesialisten Entro inngår partneravtale. Den skal styrke begge selskapers gjennomslagskraft som energi- og miljørådgivere innen bygg, industri og infrastruktur i Norge, Sverige og Finland.

Entro er allerede ledende innen energieffektivisering av yrkesbygg i Norge og Rejlers har lang erfaring med rådgivende tjenester innen dette fagområdet både i Norge, Sverige og Finland.

Unikt samarbeid

– Miljø, klima og økonomi går hånd i hånd. Selskapene introduserer nå et unikt samarbeid mellom to ledende aktører innen energieffektivisering som kan gjennomføre storskala prosjekter i det nordiske markedet, sier Morten Thorkildsen administrerende direktør i Rejlers Norge.

Han mener selskapene sammen nå kan hjelpe kunder til å få mest mulig nytte ut av energieffektiviseringen.

– Mer og mer data kan hentes inn for å identifisere og iverksette smarte tiltak, ikke bare fra hvert enkelt bygg, men fra hvert enkelt rom og installasjoner i bygg.  Dette utgjør et stort potensiale for klima og miljø, og representerer også en betydelig reduksjon i kostnader. Grønne tiltak skaper nemlig også god økonomi sier Thorkildsen.

Reduserer energibruk

– Det er et stort potensial i å redusere energibruken i bygninger og i industrien. Paris-avtalen tvinger oss til å gjøre noe med det. Entro har en database som inneholder 30 millioner kvadratmeter areal og vi kan analysere et årsforbruk på 5.700 gigawattimer. Dette energiforbruket koster våre kunder 4 milliarder kroner årlig. De som fokuserer på kostnadskontroll og forbruksreduksjon oppnår overraskende store gevinster både for seg selv, for kundene og for miljøet sier Børge Nilssen, administrerende direktør i Entro AS.

Gjennom samarbeidet med Rejlers vil Entro styrke sin posisjon som ledende på sitt område i Norge, og Entro får markedsadgang for sine produkter og tjenester i Sverige og Finland.

– Sammen med Rejlers skal vi i enda større grad hjelpe kundene med å redusere sitt CO2 fotavtrykk, sier Børge Nilssen.

Rejlers ser fram til å starte opp samarbeidet med Entro.

– Sammen vil vi ha tilgang til unik kompetanse og moderne teknologi som vil kunne dekke alle typer kunder og store geografiske områder på tvers av landegrensene, sier Morten Thorkildsen.

Om selskapene

  • Entro leverer produkter og tjenester innen energi- og miljørådgivning, og er den ledende innen sitt område i Norge. Ved avtalens inngåelse har Entro 52 ansatte og avdelingskontorer i Trondheim, Oslo, Bergen og Stockholm.
  • Rejlers er et nordisk konsern som tilbyr tekniske konsulenttjenester til kunder innen områdene bygg og eiendom, energi, industri og infrastruktur. Konsernet omsatte i 2015 for 1,9 milliarder kroner og aksjen er notert på Nasdaq Stockholm. Rejlers har 2.000 medarbeidere i Norden hvorav ca. 380 i Norge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse