loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
STOR UTBYGGING: Skanska kjøper Sinsenveien 51-53 av Axer Eiendom AS. Her skal det bygges 300-350 leiligheter.

Skanska bygger 350 leiligheter

Arne Kongsnes / 2016-08-11 10:50:06

Skanska kjøper Sinsenveien 51-53 og skal bygge 300-350 leiligheter fra 2019.

Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt Sinsenveien 51-53 av Axer Eiendom AS. Netto eiendomsinvestering til boligformål i dette prosjektet beløper seg til rundt 360 millioner kroner, og er dermed den største enkeltinvestering Skanska har gjort i utviklingseiendom i Norge etter år 2000.

Fra 2019 og utover

Tomten er på 14.000 m2 og er i dag bebygget med kontorbygg og garasjeanlegg. Eiendommen er en del av områdeplanen for Løren i Oslo, og en av de siste delene av denne planen som ikke er utviklet til boligformål.

Prosjektet planlegges realisert i fire byggetrinn fra 2019 og utover.

– Vi er godt fornøyd med å ha sikret oss denne attraktive eiendommen som passer godt inn i eiendomsporteføljen vi holder på å bygge opp. Det er et av de siste områdene på Løren/Sinsen som ikke er utviklet til boligformål og vårt langsiktige mål er å utvikle 300–350 leiligheter på eiendommen, sier Arne Brovold, konserndirektør i Skanska med ansvar for eiendomsutvikling.

– Det er første gang vi selger en eiendom videre uten å videreutvikle den, men denne gangen var det riktig. Salget av Sinsenveien gir oss mulighet til å gå inn i flere nye prosjekter mer tilpasset vår forretningsstrategi, sier Borger Borgenhaug, administrerende direktør og eier i Axer Eiendom.

Del av strategien

Skanska Eiendomsutvikling har en offensiv strategi for å øke porteføljen av utviklingseiendommer for bolig og næringsformål i først og fremst Oslo, Bergen og Trondheim. Dette kjøpet er et ledd i denne strategien. Skanska Eiendomsutvikling har også tidligere i år investert i utviklingseiendommer som gir ca. 920 antall boliger og ca. 5.000 BTA næring.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse