loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FLEKSIBILITET: Stillbilde fra videoen om arbeidsplasskonseptet i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg.

Slik blir arbeidsplassene

/ 2016-12-02 09:22:43

Se video: Statsbygg satser på aktivitetsbaserte arbeidsplasser i det nye regjeringskvartalet.

I anbefalingen til rom- og funksjonsprogram for nytt regjeringskvartal ligger aktivitetsbaserte arbeidsplasser til grunn, og i denne filmen kan du se hvordan arbeidsplassene er tenkt tilrettelagt og organisert.

Satser på fleksibilitet

–  Konseptet vårt er fleksibelt, det innebærer at det er enkelt å tilpasse arealene til de som skal bruke dem. Departementene skal kunne påvirke utforming av egne lokaler. De kan for eksempel velge kontorareal med mye areal dedikert til samhandling eller løsninger som har mange skjermede arbeidsrom, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg.

Det er et mål med det nye regjeringskvartalet å skape gode arbeidsplasser, legge til rette for mer effektive departementer og å styrke samarbeidet mellom departementene.

Deler arbeidsområder

– Vi er opptatt av at arbeidsplasskonseptet skal være fleksibelt både i forhold til endring av arbeidsformer, oppgavefordeling og organisasjonsendring i og mellom departementene. Det etableres arbeidsområder som er delt mellom departementene. Ved å dele areal kan man etablere mer enn bare vanlige arbeidsstasjoner. De delte arealene skal være attraktive og lett tilgjengelig for alle. Det vil blant annet være tilrettelagt for individuelt arbeid og uformelle arbeidssoner, forteller Jørgensen.

– Både arbeidets art og personlige preferanser påvirker hva slags rom man foretrekker å arbeide i. Kontorarealet skal gi tilstrekkelig variasjon, slik at brukeren kan velge. Og valgfrihet styrker trivsel og effektivitet, sier prosjektdirektøren.

LES MER: Alt om det nye regjeringskvartalet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse