loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FORSLAG: Bildet av de fire nye toppetasjene i Høyblokken er en illustrasjon. Hvordan etasjene skal utformes, blir avgjort senere. Illustrasjonene er utført av Nordic - Office of Architecture.

Statsbygg ville bygge Høyblokken høyere

Jan Erik Røine / 2016-06-23 07:00:38

To etasjer skal rives og fire nye skal bygges.

Statsministeren skal flytte tilbake til Høyblokken i de fire øverste kontorene. Det er i alle fall planen for Høyblokken og det nye regjeringskvartalet.

– Å bygge på Høyblokken og plassere Statsministerens kontor på toppen er en løsning som har kommet fram etter samtaler og drøftinger med departementene og Statsministerens kontor. Dette vil ligge inne i forslaget til reguleringsplan som snart blir sendt på høring, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen.

Høyblokken stod ferdig i 1958 og hadde da 15 etasjer. I 1990 fikk Høyblokken et påbygg og økte til 17 etasjer. Nå er planen å rive de to etasjene fra 90-tallet og bygge på fire nye etasjer. Det innebærer at Høyblokken går fra å være 56 meter høy til 68 meter.

Det er ikke avklart hvilket eller hvilke departement som skal følge Statsministerens kontor inn i Høyblokken i framtiden, melder Statsbygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse