loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNERE: Vaar Bothner og Taran Aanderaa er tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur. (Foto: Tove Rømo Grande/NMBU)
VINNERE: Vaar Bothner og Taran Aanderaa er tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur. (Foto: Tove Rømo Grande/NMBU)

Flomvern ga studentpris

/ 2017-09-22 10:52:26

Studentene Vaar Bothner og Taran Aanderaa er tildelt Statsbyggs studentpris for fremdragende landskapsarkitektur.

Hvordan kan vi planlegge for bærekraftig overvannshåndtering og økt klimaresiliens i norske byer og tettsteder? Det var problemstillingen til studentene Vaar Bothner og Taran Aanderaa.

Sammen har de to jobbet med en masteroppgave ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, der de har sett på hvordan norske byer og tettsteder bedre skal kunne håndtere stadig mer overvann som følge av klimaendringer.

Verktøykasse

I oppgaven «Før flommen – bærekraftig overvannshåndtering for økt klimaresiliens i norske byer og tettsteder» foreslår de flere tiltak.

Kandidatene har utviklet en verktøykasse som spenner fra det overordnete til det svært spesifikke i fremtidig arbeid med planlegging av bærekraftig overvannshåndtering og klimaresiliens.

Uttrykket «klimaresiliens» defineres i oppgaven som systemers evne til å absorbere forstyrrelser og vedlikeholde funksjoner i møte med eksterne påvirkninger introdusert av klimaendringer.

Eksperimentelt og nyskapende

– Dette prosjektet er både eksperimentelt og nyskapende, sier jurymedlem og seniorarkitekt Anne Helene Midtveit i Statsbygg, som delte ut prisen.

Det er spesielt kandidatenes overblikk og sammenkobling av ulike temaer og funksjoner som imponerer juryen.

– Det er morsomt å se hvordan studentene har utviklet gode, utfordrende og unike prosjekter, sier Midtveit.

– De to prisvinnerne har med denne oppgaven levert et omfattende og nyskapende arbeid som er håndtert på en forbilledlig og klar måte. Presentasjonen holder et høyt nivå og fungerer godt pedagogisk.

Studentprisen er på 20.000 kroner og ble delt ut ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Campus Ås, Institutt for landskapsplanlegging.

LÆR MER: Her kan du lese mer fra den prisvinnende oppgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse