loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SPENNENDE: Slik er inngangspartiet tenkt i Construction City på Ulven i Oslo. (Illustrasjon: Link arkitektur/ Construction City)
SPENNENDE: Slik er inngangspartiet tenkt i Construction City på Ulven i Oslo. (Illustrasjon: Link arkitektur/ Construction City)

Stor interesse for Construction City

/ 2018-10-03 11:49:25

Kunnskapsparken på Ulven – Construction City – skal inneholde 5.000 arbeidsplasser. Nå går også Norconsult inn som strategisk samarbeidspartner.

Kunnskapsparken på Ulven er et initiativ fra Obos og AF Gruppen, hvor de planlegger mer enn 85.000 kvadratmeter næringsbygg og 5.000 arbeidsplasser.

– Det er veldig spennende å få med Norconsult i klyngen. Sammen med våre andre klyngemedlemmer vil de nå inviteres med på å definere hva klyngen skal bli, hvilke innovasjonsprosjekter byggeprosjektet skal realisere og gjennom dette bygge læring og kunnskap på tvers i bransjen, sier daglig leder Benedicte Økland i Construction City.

GK Gruppen, Multiconsult. Sintef, StartupLab, Norsk Gjenvinning og DNB er blant aktørene som hittil har meldt interesse for klyngekonseptet Construction City.

For første gang

For første gang går flere tunge aktører i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen sammen om å utvikle en felles klynge.

Construction City blir et fremtidsrettet byutviklingskonsept for næringsutvikling, og en attraktiv arena for læring og utvikling. OBOS og AF Gruppen kommer begge til å flytte sine hovedkontorer til Construction City når det står ferdig i 2023 – 2025.

Initiativtakere til Construction City, konsernsjefene Morten Grongstad i AF Gruppen og Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, ønsker Norconsult velkommen i klyngen:

– Det er veldig bra at Norconsult blir med på dette bransjeløftet hvor målet er å styrke bransjens omdømme, konkurransekraft og innovasjonsevne. Vi er i startgropen av et spennende arbeid, og med Norconsult på laget får klyngen ytterligere slagkraft som samarbeidsarena.

Blant de mest spennende

Konserndirektør i Norconsult, Bård Hernes, ser frem til et tett strategisk samarbeid, og mener at Construction City vil være en viktig drivkraft for å utvikle bransjen videre både i Norge og internasjonalt. Norconsult vil bidra med å utvikle konseptet videre frem mot realisering, og vil på sikt også være leietaker av kontorplasser når området står ferdig.

– For oss representerer Construction City et svært spennende samarbeidskonsept, hvor næringsutvikling, kunnskapsdeling og innovasjon står sentralt. Samarbeid, digitalisering og bærekraft er tre viktige bærebjelker i Norconsult som vi ønsker bygge videre på i Construction City-samarbeidet. Ved å komme tidlig, inn kan vi allerede nå være med på å utvikle et av de mest spennende områdene for næringslivsutvikling i Norge i dag, sier Hernes.

Samhandling på tvers

Construction City skal gi plass for inkubatorvirksomheter, utdanningsinstitusjoner, rådgivningsfirmaer, arkitekter, eiendomsutviklere og entreprenørvirksomheter. Initiativtakerne ønsker å skape et senter for samhandling med spennende fellesområder for å møtes på tvers, både faglig og sosialt, som testlab, co-workingområde og servicetilbud.

I forbindelse med etableringen av Construction City har flere andre virksomheter knyttet seg til initiativet. Virksomhetene vil delta aktivt i utforming og utbygging av prosjektet, og i ulik grad ha fysisk tilstedeværelse i næringsklyngen på Ulven som blir Construction City.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse