loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SPLITTER NY: Vollebekk skole er av to nye grunnskoler som åpner til neste års skolestart. Prislappen er 441 millioner kroner. (Skisse: L2 arkitekter)

Tre nye Oslo-skoler neste år

Arne Kongsnes / 2016-08-30 13:42:14

Tre nye Oslo-skoler åpner i 2017. To grunnskoler koster 700 millioner kroner og en ny videregående skole leies for 20 millioner årlig.

I år åpnet én helt ny grunnskole – Fernanda Nissen skole. I tillegg ferdigstilles fem store byggeprosjekter: Haugenstua skole, Munkerud skole, Tokerud skole, Elverhøy/Kringsjå skoler og Ris skole. Disse bidrar til sammen med 2.000 nye elevplasser.

Men det er mer i vente for en by med sterk befolkningsvekst. Oslo kommune har selv anslått en vekst i antall elever fram mot skolestart 2026 til på rundt 9.000 elever i grunnskolen og vel 4.000 elever i den videregående skolen.

– Det planlegges byggeprosjekter som gir en kapasitetsøkning på om lag 10.500 nye elevplasser i grunnskolen og 2.000 elevplasser i den videregående skolen, sier kommunikasjonsrådgiver Åsta Ytre i Utdanningsetaten.

Fire helt nye på to år

Det kommer av tre nye grunnskoler og en ny videregående skole de to neste årene:

2017

Vollebekk skole, Hovinbyen: Skolen bygges som en kombinert barne- og ungdomsskole (1-10) med plass til 780 elever, samt 24 elevplasser i en spesialavdeling. Skolen får to klasserekker på barnetrinnet og fire klasserekker på ungdomstrinnet.  Skolen bygges som passivhus og blir fordelt over fire etasjer med to gymsaler. Åpner til skolestart 2017. Kostnad: 440,9 millioner kroner.

  • Totalentreprenør er Wegger & Kvalsvik entreprenør
  • Arkitekt: L2 Arkitekter
  • Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen AS

 

Brynseng skole: 1-7 skole på Brynseng med plass til 840 elever og flerbrukshall, ferdig til skolestart neste høst. Kostnad:  246,5 millioner kroner.

Skolen bygges etter passivhus-standarden, og opp mot 90 prosent av oppvarming- og varmtvannsbehovet dekkes av varmepumpe med brønnpark. Et fasadeintegrert solcelleanlegg på 1046 m² skal produsere 105.000 kWh per år. Dette blir Oslos første nær nullenergiskole.  Enova har støttet prosjektet med 4,5 millioner kroner.

  • Entreprenør: NCC
  • Arkitekt: HRTB Arkitekter AS MNAL

 

Valle Hovin videregående skole: Åpner høsten 2017 i byens nye storstue for fotball, Vålerenga IFs nye stadionanlegg på Valle Hovin. Kostnad: Oslo kommune leier bygget av Vålerenga IF i 25 år til en årlig leiepris på 20,2 millioner kroner eksklusiv moms.

  • Entreprenør: Hent AS
  • Arkitekt: Lille Frøen AS

 

Skolen skal romme 500 elever og ha et bredt fagtilbud i realfag, samfunnsfag, økonomi og språk på studiespesialiserende utdanningsprogram. Eget toppidrettsilbud som kombinerer idrett med studiespesialisering der du kan utvikle idrettstalentet i kombinasjon med solid faglig utdanning.

2018

Holmen skole, Slemdal: Skolen i Bjørnveien på Slemdal skal huse 630 elever og blir en 1-7 barneskole med tre klasserekker, samt en spesialavdeling for 24 elever. Åpner til skolestart i august 2018. Kostnad: 317 millioner kroner.

Mange rehabiliteringer

Det er planlagt 10 helt nye grunnskoler og to helt nye videregående skoler de neste ti årene. I tillegg er det to grunnskoler som rives og bygges helt nye, og så kommer en lang rekke utvidelser og rehabiliteringer. Det utredes også flere mulige nye skoler og utvidelser av eksisterende skoler

LES MER: Oslo kommunes kommende skoleprosjekter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse