loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
RØYKEN TIL TOPPS: Lars Erik Eriksen (til høyre) fra Røyken kommune og Rolf Iver Mytting Hagemoen under prisutdelingen denne uka.
RØYKEN TIL TOPPS: Lars Erik Eriksen (til høyre) fra Røyken kommune og Rolf Iver Mytting Hagemoen under prisutdelingen denne uka.

Mister nesten tellingen på varmepumpene

/ 2018-03-08 16:21:16

Lars Erik Eriksen hos prisvinner Røyken kommune har nesten mistet tellingen på hvor mange varmepumper kommunen har. 

Eriksen tok imot prisen Årets varmepumpekommune på vegne av Røyken kommune under Varmepumpekonferansen på Fornebu i Bærum onsdag kveld.

– Det var en gledelig overraskelse! Vi har jobba hardt for å komme dit vi er i dag med varmepumper, sier Eriksen, til daglig økonomisjef i Røyken eiendom.

LES MER: Disse kjempet om prisen i kommuneklassen

Sterk politisk vilje

Røyken kommune har satset stort på varmepumper med energibrønner som varmekilde. Det er installert blant annet ved rådhuset, brannstasjonen, Røykenbadet, tre skoler og to idrettshaller.

– Vi har daglig fokus på klima, miljø og energiforbruk. Det er ikke bare være takket være oss som jobber med det til daglig – også fra toppen med gode, fremoverlente politikere som vil noe, understreker Eriksen.

Langsiktig satsing

– Kommunen har jobbet systematisk med varmepumper og energibrønner i mange år, og fortjener absolutt denne utmerkelsen, fastslår Rolf Iver Mytting Hagemoen, daglig leder i Norsk Varmepumpeforening som deler ut prisen sammen med Enova.

Kommunen reduserte elektrisitetsforbruk i kommunale bygg med rundt en tredel fra 2007 til 2015, og har lenge vært blant de norske kommunene som kjøper minst strøm.

Lover å fortsette

– Vi har to nye skoler på gang nå, den ene er under bygging. Begge skal minimum ha bergvarme og brønner, forteller Eriksen.

Som økonomiansvarlig synes han det er en fordel å bli involvert i prosjektene tidlig.

– Han som jobber aller mest med varmepumper hos oss, sitter tre kontorer bortenfor meg. Så vi har noen prater innimellom, sier Eriksen med et smil.

Han opplyser at kommunen var nominert i 2011, og diplomet henger fortsatt på veggen.

– Det var veldig hyggelig å vinne i år – og vi kommer ikke til å gi oss med varmepumper, fastslår Eriksen.

LES MER: Justvik skole vant klassen for bygg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse