loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ENGASJERT: Kompetansesjef Thomas Fransrud (til venstre) i VVS-foreningen har sikret seg enda en fagsjef. Daniel C. Tabacaru gleder seg.
ENGASJERT: Kompetansesjef Thomas Fransrud (til venstre) i VVS-foreningen har sikret seg enda en fagsjef. Daniel C. Tabacaru gleder seg.

VVS-foreningen vokser på bærekraft

Jan Erik Røine / 2018-09-17 10:03:51

Daniel C. Tabacaru blir fagsjef energiytelse i VVS-foreningen.

VVS-foreningen har inngått en avtale med Daniel C. Tabacaru som innebærer at han går inn i en deltidsstilling som fagsjef energiytelse i VVS-foreningen.

– Daniel viser en genuin interesse for å bidra til noe som er større enn seg selv. Jeg har kjent Daniel i ett år nå og syns han er en spennende person som vi ønsker å knytte tettere til VVS-foreningen. Vi har valgt å engasjere ham i rollen som fagsjef energiytelse, fordi vi ser behov for å rette fokus på tverrfaglighet gjennom temaer som energiytelse, energibehov og arkitektur. I tillegg er han en god formidler og har alle forutsetninger for å kommunisere med vår bransje på en veldig god måte, sier kompetansesjef i VVS-foreningen, Thomas Fransrud.

Driver som konsulent

Daniel C. Tabacaru driver konsulentselskapet Reframe arkitektur i Oslo. Han er utdannet sivilarkitekt, med blant annet en Master i Energi og Bærekraftig Arkitektur tatt i Beijing og Aarhus, med fokus på tverrfagligprosesser og innovasjon i et bærekraftig perspektiv. Tabacaru har tidligere jobbet for Sweco og Link Arkitektur og sitter i styret til Oslo arkitektforening.

VVS og bærekraft

– Vi står foran en av de største utfordringene i menneskets historie: Klimaendringer og tilpasning til en tid med stor variasjon i temperatur og værforhold. Samtidig skal vi levere godt inneklima i bygg. Dette skal skje i et marked hvor rehabiliteringsprosjekter vill bli en stadig større del av vår leveranse.

– For å opprettholde gode leveranser i den tiden vi går inn i må vi jobbe for å få på plass bærekraftige løsninger. Bærekraftige løsninger betyr ikke bare effektiv drift, men også innebygget energi i produksjon av materialene, vedlikehold og robusthet, løsninger som kan tilpasses fremtidens teknologi og med lang levetid, sier Tabacaru.

Ydmyk fagsjef

Tabacaru går inn i sin nye rolle som fagsjef energiytelse med en stor porsjon ydmykhet.

– Jeg tror at å ikke ha formell bakgrunn fra VVS, bortsett fra min passivhusutdannelse fra Passivhaus Institutt i Darmstadt-Tyskland, men med erfaring fra spennende prosjekter med fokus på bærekraftige og robuste løsninger, skal hjelpe meg til å hjelpe andre til å bli bedre, sier Tabacaru.

– Jeg har jobbet hele mitt faglige liv i et tverrfaglig miljø. Og der trives jeg best – i et miljø hvor jeg kan stille grunnleggende spørsmål. Hvorfor denne løsningen og ikke den andre? Jeg har stor tro på at vi kan bli bedre om vi jobber mer tverrfaglig. Fra dialog skapes bedre løsninger. Fagfolk med spisskompetanse liker å bli utfordret og de liker ofte å utfordre andre. Dette er den beste måten å utvikle både oss selv og faget vårt på.

Tabacaru er den fjerde fagsjefen kompetansesjef Thomas Fransrud henter til VVS-foreningen. Norconsults Arne Pihl Bordi, Ole Larmerud og Gert Nielsen er de tre andre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse