loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ALVORLIG: Dagens oppslag i Dagens Næringsliv. (Faksimile fra dn.no)
ALVORLIG: Dagens oppslag i Dagens Næringsliv. (Faksimile fra dn.no)

Boligbygg starter gransking

/ 2017-10-13 13:34:59

Boligbygg Oslo KF engasjerer ekstern gransking etter Dagens Næringslivs sak om at kommunen kjøpte eiendom for over 220 millioner direkte fra konkursgjengangere.

Dagens Næringsliv (DN) har i dag publisert en sak der Boligbyggs boligkjøp for Oslo kommune omtales. I denne saken fremsettes det alvorlige påstander om foretaket og kontakten med enkelte aktører i eiendomsmarkedet, skriver Boligbygg i en pressemelding.

Må styrke rutinene

Da DN tok kontakt første gang var foretaket i gang med en intern gjennomgang av rutinene. I begynnelsen av september fikk foretaket kjennskap til informasjon om selgere av boliger og eiendommer som vi tidligere ikke kjente til. På bakgrunn av dette ble BDO engasjert for å gjennomføre en risikokartlegging spesielt knyttet til kjøp av boliger etter direkte henvendelse fra selger og uten annonsering.

Denne undersøkelsen indikerer at det er behov for å styrke rutinene ytterligere når det gjelder loggføring, dokumentasjon og risikovurdering. Dette arbeidet er i gang, og foretaket har samtidig stanset alle kjøp direkte fra selger.

Ekstern gransking

I dagens sak i DN fremsettes nye alvorlige påstander, og på denne bakgrunn engasjerer Boligbygg et eksternt selskap for å gjennomføre en granskning.

– Påstandene har en så alvorlig karakter at Boligbygg av hensyn til ansvaret som arbeidsgiver og tilliten til foretaket iverksetter en granskning av de fremsatte påstandene, sier Boligbyggs direktør Jon Carlsen.

Boligbygg vil ikke gi ytterligere kommentarer på det nåværende tidspunkt.

Ber om tips

Dersom publikum har informasjon de vil formidle til Boligbygg, kan du bruke denne e-posten: bbymediasak@bby.oslo.kommune.no

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut boliger på vegne av Oslo kommune. Boligbygg har totalansvar for utvikling, forvaltning, drift og vedlikehold av mer enn 11 000 boliger, som til sammen utgjør ca. en million kvadratmeter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse