loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ENORM LEVERANSE: Lars Dalgaard i Hallgruppen leverer 80.000 kvadratmeter telt til Nato-øvelsen «Trident Juncture». (Foto Espen Solli)
ENORM LEVERANSE: Lars Dalgaard i Hallgruppen leverer 80.000 kvadratmeter telt til Nato-øvelsen «Trident Juncture». (Foto Espen Solli)

Gir 5.500 soldater tak over hodet

/ 2018-10-05 12:38:19

Under den Nato-øvelsen «Trident Juncture» sørger teltprodusenten Hallgruppen for 80.000 kvadratmeter telt og komplett storkjøkken til 5.500 soldater.

– Dette er et stort og prestisjefylt oppdrag for oss. Vi er stolte og glade for den tilliten Forsvaret viser til vår kompetanse og gjennomføringskraft, sier administrerende direktør Lars Dalgaard i Hallgruppen.

TELTLEIR: Camp Rødsmoen på Rena i Hedmark. (Foto: Forsvaret)TELTLEIR: Camp Rødsmoen på Rena i Hedmark. (Foto: Forsvaret)

Forberedelsene til det som vil være den største militærøvelsen i Norge på mange tiår er i full gang. I disse dager transporteres utstyr til flere steder i Oppland, der rundt 40.000 soldater, 130 fly og 60 fartøyer skal trene i Nato-øvelsen «Trident Juncture» fra 25. oktober til 7. november.

Mangesidige leveranse

Hallgruppen leverer blant annet 60.000 kvadratmeter telt og et komplett storkjøkken til 5.500 soldater på hovedleiren på Rena. I tillegg til totalt 80.000 kvadratmeter telt, leverer selskapet gulv, varme, kjøkken, sanitær, led-lys og ventilasjon til Nato-øvelsen.

– Vi jobber med et bredt spekter av bransjer og har store og små kunder. Derfor er vi godt rigget for denne typen leveranser, sier Dalgaard.

Hallgruppen er også leverandør til FN-systemet. Den innebærer at det at selskapet som er basert på Frogner i Sørum kommune kan levere 10.000 kvadratmeter telt i løpet av 24 timer hvor som helst i verden ved humanitære kriser. Dette kan være haller som kan benyttes som skole, sykehus, verksted eller lager for oppbevaring av nødhjelpsprodukter, mat eller medisiner.

Konstruksjonene er spesialdesignet for å motstå alle slags værforhold, blant annet hard vind- og snøbelastning. Allerede er telthaller levert til Asia, Afrika og Midtøsten.

Doblet omsetningen

Hallgruppen startet opp i 2016 og doblet topplinjen i sitt andre driftsår.  Omsetningen i 2017 var på 204 millioner kroner og med positive resultater. Selskapet har dermed på kort tid fått en solid posisjon i det nordiske markedet med kunder Avinor, Volvo, NCC og Skanska og leveranser til alle deler av verden. Produktene spenner fra plasthaller, arbeidstelt, kontorbygg, flyhangarer og partytelt.

– Hallgruppen har hatt en fantastisk utvikling, og vi er fornøyde med å tjene penger samtidig med betydelig ekspansjon og tunge investeringer i produktutvikling. Våre folk jobber knallhardt og det legges merke til. Kundene strømmer på og vi kommer til å fortsette å vokse kraftig de neste årene For 2018 vil vi passere 300 millioner kroner i omsetning, sier Dalgaard.

Her er eksempler på noen av kundene: Eksempler på kunder er Avinor, Volvo, NCC, Skanska, Scania, AF-gruppen, Felleskjøpet, Trondheim Havn, Larvik havn, Borg havn, Bravida, Sødra Wood, Forsvaret, E.on, Politiet, PEAB, Byggmax, Veidekke, Siemens og Norsk Gjenvinning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse