loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNERNE: Overingeniørene Trond Haugan (fra venstre) og Rune Simensen i Drammen Eiendom KF tok i mot prisen for Beste Praksis fra Bygg21.
VINNERNE: Overingeniørene Trond Haugan (fra venstre) og Rune Simensen i Drammen Eiendom KF tok i mot prisen for Beste Praksis fra Bygg21.

Drammen Eiendom best

/ 2017-06-23 10:06:40

Drammen Eiendom KF er tildelt Bygg21s utmerkelse for Beste Praksis for sine bærekraftige energi- og miljøløsninger.

Gjennom effektiv drift og langsiktig kompetansebygging har det kommunale foretaket redusert energibruk og driftskostnader til et minimum.

Blant de mest innovative

– Drammen Eiendom er en av landets mest innovative virksomheter når det gjelder bærekraftige løsninger for energi og miljø. Slik praksis trenger bygg- og eiendomsbransjen mer av, sier Bygg21-direktør Sverre Tiltnes.

Bygg21 er et samarbeid mellom bygg- og eiendomsnæring og statlige myndigheter, med mandat fra Kommunal- og moderniseringsdepartmentet (KMD). Samarbeidet skal legge til rette for at næringen bedre kan løse utfordringer innenfor bærekraft, produktivitet og kostnadsutvikling.

Størst i Buskerud

Drammen Eiendom forvalter en bygningsmasse på 380.000 kvadratmeter, og er med det Buskeruds største eiendomsforvalter. Totale energikostnader i formålsbygg som skoler, barnehager og sykehus beløper seg i dag til 25 millioner kroner i året.

– Vi er meget stolte og takknemlige for anerkjennelsen fra Bygg21. Drammen Eiendom har hatt fokus på lavt energibruk og godt inneklima helt siden vi bygde vårt første behovsstyrte bygg for mer enn 20 år siden, sier Geir Andersen, teknisk leder i Drammen Eiendoms drift og vedlikeholdsavdeling.

Kuttet til minimum

I begrunnelsen for tildelingen av Beste Praksis roses Drammen Eiendom KF for å være en drivende kraft for levedyktige bygg med teknikk som fungerer. Dyktige operatører i avdelingen for drift og vedlikehold har siden 1997 redusert energibruken i både nye og eksisterende bygg med mer enn 50 prosent, blant annet gjennom millioninvesteringer i ventilasjonsanlegg.

– Bygg- og eiendomsbransjen har et uforløst potensiale når det gjelder å realisere energieffektiviseringsgevinster, spesielt i eksisterende bygningsmasse.Drammen Eiendom setter standard for hvordan andre bør bruke teknikk som fungerer for brukere, og som samtidig reduserer energibruk og driftskostnader til et minimum, sier Tiltnes.

Geir Andersen i Drammen Eiendom understreker at utviklingen ikke er et sololøp. Godt samspill mellom ulike fagområder og ulike aktører både i byggeprosessen og driftsfasen har vært et viktig suksesskriterie.

– Vi opplever denne prisen som en anerkjennelse for at hele næringen er i gang med å tenke mer fremtidsrettet. Det er flott å se at bygg- og eiendomsbransjen parkerer den gamle Folkevogna med store klimautslipp og lav komfort og nå beveger seg sakte men sikkert inn i Tesla-verdenen, sier Andersen.

Samles om beste praksis

Drammen Eiendom fikk den betongstøpte Beste Praksis-hammeren som bevis på utmerkelsen. Prisen ble delt ut av statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bjørnar Laabak og styreleder i Bygg21, Sissel Leire, på Bygg21s nettverksmøte på Sentralen i Oslo tidligere i juni.

– I dag har våre tillitsmenn og –kvinner og samarbeidspartnere satt retningen for Bygg21s arbeid de neste to årene. Å finne og dele beste praksis er en helt sentral del av dette arbeidet. Målet er at allmenn bruk av beste praksis skal redusere kostnadsnivået med 20 prosent og samtidig fremme rett kvalitet og bærekraft, sier Tiltnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse