loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
OPPKJØP: Pål Einar Berntsen i View Software og Bjørn Davidsen i Uni Pluss.
OPPKJØP: Pål Einar Berntsen i View Software og Bjørn Davidsen i Uni Pluss.

View Software kjøper Uni Pluss

/ 2018-06-28 10:28:43

View Software kjøper IT-selskapet Uni Pluss AS og planlegger å erobre det selskapet mener er et underdigitalisert marked for forvaltning av eiendom.

– Kombinasjonen View og Uni Pluss passer som hånd i hanske fordi vi sammen dekker hele verdikjeden for forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom (FDV). Sammen kan vi tilby et uslåelig produkt som akselererer vekstmulighetene i en bransje med enormt potensial, sier administrerende direktør Pål Einar Berntsen i View Software.

Fornyer «gammeldags» bransje

View Software er et IT-selskap med 52 ansatte som spesialiserer seg på drift og vedlikehold av bygg. Med kjøpet av Uni Pluss får de ytterligere 14 ansatte og den ledende aktøren på den økonomisk-administrative biten av eiendomsforvaltning, og dekker slik hele økosystemet i bransjen.

View Software fikk selv en ny eier i fjor, da oppkjøpsfondet Viking Venture overtok 49 prosent av aksjene i selskapet. Viking Venture spesialiserer seg på å investere i IT-selskaper for bedriftsmarkedet, og har tydelige målsetninger om ekspansiv internasjonal vekst:

– Vi ønsker helt klart å bygge en nordisk markedsleder innenfor FDV. Vi mener Uni Pluss og View Software har utviklet teknologi som det er behov for ikke bare her til lands, men også i utlandet, sier Joar Welde, partner i Viking Venture.

Ser vekstmuligheter

Bjørn Davidsen startet Uni Pluss for snart 20 år siden, og er administrerende direktør i selskapet. Han mener View Software over tid har vist god evne til å bygge bedrift, og har kunnskapen og ressursene som skal til for å ta Uni Pluss til neste nivå.

– Uni Pluss har hatt god vekst de siste ti årene, men nå er vi klare for å gire opp tempoet. Derfor er det riktig for oss å få inn en strategisk eier som View Software. Uni Pluss og View utfyller hverandre godt, og sammen kan vi skape merverdi for både eksisterende og nye kunder.

Forenkler og effektiviserer

Ifølge en fersk rapport fra bransjeforeningen Norsk Eiendom, er det et stort potensial for digitalisering av eiendomsbransjen. Berntsen og Davidsen er enige i konklusjonen og mener det er et stort uforløst potensial i å digitalisere tunge, manuelle prosesser i eiendom.

– Vi overraskes stadig av mange av prosessene vi ser i eiendomsbransjen, og hvor utbredt Excel og gule Post It-lapper fortsatt er. Bransjen kan spare svært mye tid og penger på å ta i bruk systemer som er skreddersydd for deres arbeidsoppgaver, sier Berntsen.

Davidsen forteller videre at gode løsninger må være bygget for å gjøre det enkelt å håndtere leieforhold fra start til slutt, fra søknad om bolig til utflytting. Løsningene til Uni Pluss benytter seg blant annet av selvbetjeningsløsninger for leietakere med automatisk varsling, digitalsignering av kontrakter, sende feilmeldinger eller levere inn momserklæring.

– Slike ting tar enormt mye tid for mange utleiere, særlig når volumet er stort. Løsningene til Uni Pluss frigjør denne tiden gjennom forenkling, automatisering og digitalisering, sier han.

Endringene kommer raskt

Joar Welde mener det er stille før stormen, og at bransjen kommer til å forandre seg mye de nærmeste årene.

–  Eiendomsforvaltning har så langt vært relativt uberørt av digitalisering. Dette tror vi vil endre seg, slik vi har sett de siste årene i bank og finans. For å ikke bli akterutseilt, gjelder det for markedsaktørene å benytte kraftfulle verktøy som fungerer. Der er det vi ønsker å komme inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse