loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
JOBBSYKLIST: Arne Rolund sykler 22 kilometer hver morgen. – Jeg holder meg i form. Det er fornuftig når man begynner å bli voksen, sier 55-åringen.
JOBBSYKLIST: Arne Rolund sykler 22 kilometer hver morgen. – Jeg holder meg i form. Det er fornuftig når man begynner å bli voksen, sier 55-åringen.

Rullende vaktmester

Georg Mathisen / 2017-06-20 12:57:22

– Jeg konkurrerer mot meg selv, men halv sju om morgenen er jeg ikke klar for ny norges­rekord, smiler Arne Rolund. Han sykler flere mil hver dag for å komme på jobb.

– Her bor jeg, sier Rolund og låser opp døren til kontor, verksted og lager. Egentlig bor han et godt stykke unna. Men arbeidsplassen på Vestfossen barneskole føles som hjemme etter 22 år i jobben.

Hyperaktiv arbeidsplass

22 år i jobben, 22 kilometer hver vei på sykkel. Arne Rolund bor på Gulskogen, nemlig. Riktig side av Drammen for å slippe å dra gjennom sentrum på vei til jobb, men en drøy tur på egne pedaler. Drøy nok til at han investerte i bedre sykkel i år.

– Nå virker alt, smiler han.

Vestfossen barneskole er en hyperaktiv arbeidsplass i den årlige Sykle til jobben-aksjonen. Lengst arbeidsvei av alle har vaktmester Rolund.

Brann og trening

Han er tømmermester, men det er lenge siden han praktiserte faget på fulltid.

Før han begynte på barneskolen i Øvre Eiker, var han ti år i brannvesenet. Det var der han satte seg på sykkelen for fullt.

– Brannvesenet krever jo litt kondisjon og styrke. Du må holde det ved like for å klare kravene når du tester deg hvert år, forklarer han.

Nå har han ansvaret for barneskole, ungdomsskole, flerbrukshall og svømmehall.

Samtidig har han aktive kolleger. Kommunen leier flerbrukshallen til de ansatte to timer hver fredag, og da samles folk fra både Vestfossen, Hokksund og Kongsberg til innebandy.

Lokalavisene har skrevet om laget som Rolund og fire kolleger har startet, som er et av de mest aktive i Sykle til jobben-aksjonen.

Mens det er bart

– Jeg sykler til jobb fra snøen går om våren til den legger seg om høsten. Sykle til jobben-aksjonen er god hjelp til å komme i gang igjen, konstaterer Arne Rolund.

Han har ikke noen stillesittende jobb, heller. Det blir gjerne åtte–ti tusen skritt i løpet av en dag. Pluss at han liker å gå på ski og å gå tur i fjellet. Det blir litt aktivitet hver dag, stort sett.

Om han har nytte av den fysiske for­men i vaktmesterjobben?

– Jeg er jo aldri syk, da. Ting går lettere. Hvis en har utfordringer i livet, er det lettere hvis man gjør noe man liker, sier Rolund.

Han innrømmer at han konkurrerer mot seg selv. Bare ikke på vei til jobb om morgenen:

– Til og fra jobb, det tar den tiden det tar. Halv sju om morgenen er jeg ikke klar for ny norgesrekord.

Turen fra Gulskogen til Vestfossen tar en snau time. Akkurat hvor lenge, det varierer med vær og vind. Hvert år tilbakelegger han flere tusen kilometer på sykkelsetet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse