loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Powerhouse Rune Stene
NY SJEF: Rune Stene blir blir ny leder for Powerhouse-samarbeidet. (Foto: Christopher Griffiths, Skanska)

Stene ny sjef for Powerhouse

/ 2017-02-06 08:35:00

Styret i Powerhouse har tilsatt Rune Stene (36) fra Skanska som ny leder for Powerhouse.

– Vi er veldig glade for at Rune tar på seg jobben med å lede Powerhouse videre. Vi er i en fase med mange nye prosjekter, og Runes lederegenskaper, kombinert med en karriere som er tydelig preget av engasjement for energi og miljø i byggsektoren gjør meg trygg på at Powerhouse er i de rette hender, sier styreleder Øyvind Mork i Powerhouse, som også er administrerende direktør i Asplan Viak.

LES MER: Grønt diamantbygg skal inspirere

Fortsette å vise vei

–  Powerhouse-samarbeidet realiserer plussenergibygg som bryter barrierer og viser vei for Norge og byggebransjen i det grønne skiftet. Min oppgave sammen med partnerne blir å utvikle nye prosjekter og løsninger slik at Powerhouse fortsetter å bane vei og skaper både samfunnsverdi og markedsverdi. Dette er jeg svært motivert for, sier Rune Stene, ny daglig leder i Powerhouse.

Stene har vært ansatt i Skanska siden 2007 og har siden 2014 vært leder for Skanska Teknikk i Norge med rundt 50 ansatte. I tillegg har han en rekke styreverv relatert til innovasjon og utviklingsprosjekter og er styreleder i Zero Emission Neighbourhood (ZEN) som er et forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer ledet av NTNU og Sintef.

Grønn erfaring

I Skanska har han tidligere blant annet arbeidet med grønn forretningsvirksomhet og hatt ansvar for avdeling for klima, energi og bygninger, avdeling for miljø og avdeling for grønne konstruksjoner.

Stene har en Master of Science (MSc) fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (2007) og en Executive Master of Business Administration (EMBA) fra Norges Handelshøyskole (2015). I tillegg har han studier i lavutslippsbygg og passivhus design ved NTNU.

Nå skal han i tillegg til jobben i Skanska, også lede Powerhouse-samarbeidet.

Fakta om Powerhouse

Powerhouse representerer et samarbeid om utvikling av plusshus og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta, rådgivningsselskapet Asplan Viak og aluminiumprofilselskapet Sapa.

Powerhouse-samarbeidet definerer et plusshus som et bygg som produserer mer ren og fornybar energi over livsløpet enn det som blir brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse