loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PREMIERT FORSLAG: FM-studentene Camilla Mittet (t.v.), Helge Lind og Daniella Axelsson har Asker kulturhus som fadderbygg. Der har de blant annet foreslått å endre skiltingen, ett forslag som ble premiert av eiendomssjef Roar Nygaard (t.h) i Asker kommune. (Foto: Arne Kongsnes)
PREMIERT FORSLAG: FM-studentene Camilla Mittet (t.v.), Helge Lind og Daniella Axelsson har Asker kulturhus som fadderbygg. Der har de blant annet foreslått å endre skiltingen, ett forslag som ble premiert av eiendomssjef Roar Nygaard (t.h) i Asker kommune. (Foto: Arne Kongsnes)

Etterlyser mer aktivitet

Arne Kongsnes / 2017-03-06 09:00:39

Byggfadderordningen kobler master- og bachelorstudenter til praktisk drift av bygg i Asker. Nå etterlyser både samarbeidspartnerne og studentene mer aktivitet.

Byggfadderordningen ble lansert i fjor høst. Bak ordningen ligger en samarbeidsavtale mellom Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Asker kommune og Norsk Kommunalteknisk Forening.

45 studenter deltar

45 studenter fra HiOA deltar i byggfadderordningen: 28 masterstudenter fra «Energi og miljø i bygg» og 17 bachelorstudenter fra «Facility management». Studentene er delt i grupper fordelt på seks forskjellige bygg i Asker kommune. Der får de kontakt med fagpersonene som forvalter, drifter og vedlikeholder byggene.

I slutten av februar i år inviterte samarbeidspartnerne til en samling på HiOA i Pilestredet i Oslo for å gjøre opp status så langt og premiere forslag til forbedringer fra studentene.

Forventningene ikke innfridd

Daniella Axelsson (27) tar en bachelor i Facility Management (FM) og har hatt Asker kulturhus som fadderbygg. Hun forventet at byggfadderordningen skulle hjelpe henne med å se de praktiske sidene ved FM-faget.

– Slik har det ikke på ingen måte blitt. Vi har ikke brukt nok tid i byggene, sier Axelsson i dag.

Hun tror derimot på bedring når studentene skal skrive oppgave og gjøre casestudier.

Sammen med tre medstudenter har hun levert forslag om å forbedre skiltingen i kulturhuset og oppgradere biblioteket.

Engasjerte studenter

Eiendomssjef Roar Nygaard i Asker kommune mener studentene har vært både engasjerte og kreative og kommet med mange gode forslag til forbedringer. Samtidig erkjenner han at det ikke er lett for kommunen å si ja eller nei uten grundigere beregninger, ikke minst økonomisk.

– Nå ser vi fram til at studentene forhåpentlig skal bruke våre bygg i oppgaveskriving. Det tror vi vil øke aktiviteten, sier Nygaard, som har stor tro på effekten av et samarbeid mellom kommunens erfarne byggdriftereog nyutdannede studenter.

Norsk Kommunalteknisk Forenings Fredrik Horjen og Sindre Haarr understreket at samarbeidspartnerne kunne vært tydeligere på hva de forventet av studentenes forslag til forbedringer. Dermed ville det også vært enklere for Asker kommune å si ja eller nei til gjennomføring av forslagene.

Ny måte å jobbe på

Førsteamanuensis Eilif Hjelseth fra HiOK mener fortsatt byggfadderordningen har store muligheter.

– Men det er viktig å se dette over litt tid, dette er helt ny måte å jobbe på for studentene våre.

Fakta

  • Byggfadder: Pilotprosjekt for erfaringsbasert læring i master- og bachelorstudier ved Høgskolen i Oslo og Akershus i samarbeid med Asker kommune.
  • Asker kommune ved eiendomsdrift og forvaltningsavdelingen har inngått en samarbeidsavtale med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF).
  • Avtalen er gjeldende fra 1.8.2016 og frem til opp­sigelse med gjensidig oppsigelsestid på 6 måneder.
  • Pilotperiode frem til 30. juni 2018 slik at man får erfaring med at studenter som inngår benytter dette frem til bachelor- eller masteroppgaver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse