loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
TRIVES MED GUTTA: Christel Villadsen hoppet av elektro og satset på byggdrift. Nå er hun den første kvinnelige lærlingen i dette faget i Akershus fylkeskommune. (Foto: André Strand, AFK eiendom FKF)
TRIVES MED GUTTA: Christel Villadsen hoppet av elektro og satset på byggdrift. Nå er hun den første kvinnelige lærlingen i dette faget i Akershus fylkeskommune. (Foto: André Strand, AFK eiendom FKF)

Skiftet ut elektro med byggdrift

/ 2018-10-01 08:25:17

Christel Villadsen (18) er Akershus fylkeskommunes første kvinnelige lærling i byggdrifterfaget.

Hun er en av bare to kvinnelige lærlinger i byggdrifterfaget i hele Akershus fylke.

Skolebesøk ga mersmak

Tidligere i år var Christel Villadsen på besøk på Hvam videregående skole i Nes sammen med klassen, hvor de blant annet fikk omvisning på skolen og et innblikk i arbeidshverdagen til en driftsoperatør. Det ga mersmak.

Etter besøket tok hun kontakt med AFK eiendom FKF, som ansetter lærlinger i byggdrifterfaget på de videregående skolene i Akershus.

Kort tid etter ble hun kalt inn til intervju og fikk lærlingekontrakt.

Startet i august

Christel hadde første arbeidsdag på Hvam 15. august og har ikke angret én dag på valget hun tok, selv om det innebar å ta avskjed med elektrofag.

– Hva skjedde under besøket som fikk deg til å hoppe av?

– Elektrofag innebærer mange gjentakende arbeidsoppgaver. Jeg synes ikke det er moro å banke kabel hele tiden. Jeg trenger mer varierte arbeidsoppgaver, og jeg forstod fort at det kom jeg til å få som byggdrifterlærling på Hvam, svarer Christel Villadsen.

Mange bygg å passe på

Hvam videregående skole er Akershus fylkeskommune sin største skole målt i bygg og har en av landets største naturbrukslinjer.

– På Hvam er det veldig mange forskjellige bygg, alt fra den gamle hovedbygningen til gartneri og grisehus. Samtidig er det to driftsoperatører på skolen, så man blir ikke jobbende så mye alene, sier Christel, som er bosatt på Tomteråsen, bare et steinkast fra skolen.

Trives blant gutta

– Hvordan føles det å være den første kvinnen?

– Det tenker jeg ikke så mye på og jeg merker ikke så mye til det. Jeg har alltid trives godt blant gutta.

Fra før har foretaket tre lærlinger i byggdrifterfaget. Drift- og vedlikeholdssjef Henning Bråthen i AFK eiendom FKF var med på å ansette Christel.

– Christel er både motivert og flink, så vi er glad for å ha henne med på laget. Det er selvfølgelig ekstra moro at hun også er vår første kvinnelige lærling og det er gledelig å se at hun kommer så godt overens med kolleger og ser ut til å trives med oppgavene, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse