loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PRAKTISK: Vidar Luth-Hanssen (til venstre) ved Fagskolen i Vestfold har tro på en praktisk tilnærming til byggdrifterutdannelsen.
PRAKTISK: Vidar Luth-Hanssen (til venstre) ved Fagskolen i Vestfold har tro på en praktisk tilnærming til byggdrifterutdannelsen.

Videreutdanner ni vaktmestere

/ 2018-09-24 13:51:03

Eiendomshuset Malling & Co videreutdanner ni av sine vaktmestere. I juni er de ferdige byggdriftere.

– Eiendommer blir stadig mer teknologidrevet og driftes derfor på helt andre måter enn for kun noen år siden. Det er derfor viktig for oss å sikre at våre vaktmestere har de beste forutsetninger for å lykkes i sitt arbeid. Gjennom videreutdanningen vil deres allerede solide kompetanse forsterkes, sier teknisk direktør Albregt Moltumyr i Malling & Co.

Selskapet  har kontorer i Oslo, Stavanger og Drammen. og til sammen 190 ansatte.

Stadig strengere krav

Etter endt utdanning og bestått fagprøve vil vaktmesterne få den beskyttede tittelen byggdrifter.

– Vaktmesterrollen har blitt betydelig mer profesjonalisert de senere årene, da det stadig stilles strengere krav til energieffektive bygg, rapportering og tekniske ferdigheter. Tiden der man så på vaktmesteren som en som holder orden og rydder, er over. Vaktmestere i dag spiller en viktig rolle for å legge til rette for at byggets leietakere trives. Ta for eksempel byggets inneklima: Det har direkte påvirkning på leietakernes produktivitet, sier lektor ved Fagskolen i Vestfold, Vidar Luth-Hanssen.

Vidar Luth-Hanssen har over 20 års erfaring innen drift av næringsbygg.

Malling & Co vil tilby samtlige av sine vaktmestere tilbud om videreutdanning.

– At Malling & Co er opptatt av videreutdannelse viser for meg at de er «på ballen» og ønsker å yte den beste servicen ovenfor sine kunder, sier Luth-Hanssen.

Teorieksamen og fagprøve

Vaktmesterne vil kurses i temaer som energi, automatisering, kommunikasjon, VVS og sikkerhet.

– Evnen til å se byggets helhet står sentralt i utdanningen. Hvis man eksempelvis endrer noe for én del av bygget vil det kunne ha innvirkning på andre deler av bygget. Det er særlig dette helhetsperspektivet vi forsøker å lære bort, sier Vidar Luth-Hanssen.

Utdanningen varer fra august 2018 til juni 2019, og kombinerer både nett- og klasseromsundervisning. Når vaktmesterne har gått gjennom utdanningen vil de ha en teoretisk eksamen, deretter avholdes fagprøven.

– Dette utdanningsløpet er først og fremst styrt etter praksis. Vi begrunner praksisen med teori, ikke omvendt – som er den tradisjonelle måten å lære på. Jeg har stor tro på dette, da vaktmesterne knytter teori til egne praktiske erfaringer. Det har mye å si for læringsutbytte, sier Luth-Hanssen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse