loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NYE MULIGHETER: Vi takker alle våre lesere for årets som er passert og ønsker dere lykke til i 2018!
NYE MULIGHETER: Vi takker alle våre lesere for året som er passert og ønsker dere lykke til i 2018! (Foto: Shutterstock)

Byggdrifterens nyttårskavalkade

Arne Kongsnes / 2017-12-31 13:57:11

Vi ønsker våre lesere et riktig godt nyttår med denne kavalkaden over de mest leste sakene i 2017.

Her er de ti mest leste sakene i 2017:

1. Kø for fagbrev som byggdrifter

LÆRLINGKJEFT: Svein Morten Sørensen bruker kjeft på kommunene: De må ta ansvar og ta inn byggdrifterlærlinger, sier han. (Foto: Georg Mathisen)

To og et halvt år etter at byggdrift ble eget fag står kandidatene i kø for å få avlagt fagprøve. Fagforbundet etterlyser kommuner som tar inn lærlinger.

2. – Vi må forske mer på renhold

Renhold står for opp mot 50 prosent av driftskostnadene for en bygning, viser en fersk avhandling om kommunalt renhold.

3. Til Trondheim for å lære sykehusdrift

Gunnar Bækken, St-Olav, ByggdrifterenSJEFER: Tove Ofstad Holan og Gunnar Bækken har fått med seg kunsten fra det gamle Regionsykehuset inn på kontorlandskapet der lederne i St. Olavs driftsservice holder til – da det ble nytt sykehus, ville de fleste også ha ny kunst.

De skulle bli best i Europa. 13 år etter starten reiser i hvert fall delegasjoner fra andre sykehus til Trondheim for å lære av St. Olavs driftsservice.

4. LHL-sykehus med helende arkitektur

OVERFLATER: Vegg- og himlingprodusenten Rockfon har levert flere akustiske og lysreflekterende overflater til det nye sykehuset.OVERFLATER: Vegg- og himlingprodusenten Rockfon har levert flere akustiske og lysreflekterende overflater til det nye sykehuset.

Neste år flytter Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) inn i et toppmoderne spesialsykehus på Gardermoen. Helende arkitektur er i fokus.

5. God start for byggdrifterfaget

Læreplanen kom i 2014. Hittil har 154 bestått fagprøven i byggdrifterfaget.

6. – Du vet aldri hva som går i stykker

EN ANNEN TID: Huset er bygget for en annen tid og tungt å drifte, forklarer Freddy Olsen. Samtidig er fordums storhet godt synlig.EN ANNEN TID: Huset er bygget for en annen tid og tungt å drifte, forklarer Freddy Olsen. Samtidig er fordums storhet godt synlig.

Arbeidsmiljøet er godt, bygget er flott – men det er så slitt at det er tungt å drifte. – Vi må være veldig tett på hele tiden, sier Nationaltheatrets driftssjef Freddy Olsen.

7.  Fagbrevets førstedame

70-TALLS: Det er slett ikke alt som er nytt nede i teknisk rom på Klepp rådhus. Tone Carlsen kjenner bygget godt og oppdager tidlig om det er noen problemer.70-TALLS: Det er slett ikke alt som er nytt nede i teknisk rom på Klepp rådhus. Tone Carlsen kjenner bygget godt og oppdager tidlig om det er noen problemer.

Hun er første kvinne i Rogaland med fagbrev som byggdrifter. – Jeg anbefaler alle å ta det, og håper vi får lønn for det etter hvert, sier Tone Carlsen på Klepp rådhus.

8.  HiOA tilbyr master på deltid

FRIST 1. MARS: Nå kan du ta mastergrad i energi og miljø i bygg på deltid ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Søknadsfristen er 1. mars. (Foto: Benjamin Ward)

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) tilbyr master i energi og miljø i bygg på deltid, slik at du kan ta den mens du er i jobb.

9.  Hun skal få Bane Nor på skinner

KNUTEPUNKT: Marianne S. Aasen i Bane Nor planlegger fremtidens knutepunkter.KNUTEPUNKT: Marianne S. Aasen i Bane Nor planlegger fremtidens knutepunkter.

Marianne S. Aasen skal få jernbaneeiendommene til å gå på skinner. Målet er at stasjonene skal bli knutepunkter som gir de reisende merverdi.

10.  Leverte Røykenbadet på rekordtid

PROSJEKTLEDEREN: NCCs prosjektleder Torbjørn Rastad foran Røykenbadet, som denne uka ble overlevert til byggherren, Røyken kommune. (Foto: Cato Werner Gustavson/NCC)

NCC overleverte denne uka Røyken kommunes nye svømmehall og helsehus til byggherren. Anlegget er levert på rekordtid.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse