loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PRAKTBYGG: Nydalen skal få et praktbygg utenom det vanlige. Gullhaug Torg 2A blir forbildeprosjekt i Futurebuilt. (Illustrasjon: MIR/Snøhetta)
PRAKTBYGG: Nydalen skal få et praktbygg utenom det vanlige. Gullhaug Torg 2A blir forbildeprosjekt i Futurebuilt. (Illustrasjon: MIR/Snøhetta)

Forbildeprosjekt i Nydalen

/ 2017-09-20 12:36:49

Gullhaug Torg 2A i Nydalen er valgt ut som forbildeprosjekt i Futurebuilt. Dette blir det første kombinasjonsbygget i Norge med naturlig klimatisering.

Parkeringsplassen på Gullhaug Torg skal bort, og Nydalen skal få et praktbygg utenom det vanlige. Gullhaug Torg 2A skal inneholde både boliger, kontor og næring på til sammen 10.000 m2.

Fire forskningsprosjekter

Dette er et nyskapende tverrfaglig prosjekt hvor både utbygger, arkitekt og entreprenør har blitt utfordret til å skape nye løsninger, noe som har resultert i fire ulike forskningsprosjekter.

Prosjektleder Geir Thoresen synes det er motiverende å jobbe med de dyktigste folkene i bransjen:

– Det å bli utfordret til å tenke nytt når det kommer til både arkitektur og tekniske løsninger er ekstra spennende for meg som prosjektleder, men uttrykker også ansvaret Avantor ønsker å ta når det kommer til fremtidens bygg.

I tillegg til å være et miljøbygg utenom det vanlige, så er prosjektet et viktig element i å skape et levende byrom med aktivitet på gateplan – der plassen mot både Torgbygget og Akerselva vil skape en naturlig arena for dette.

Snøhetta, Skanska og Avantor samarbeider om prosjektet.

Ambisiøse mål

Bygget er et forbildeprosjekt i FutureBuilt og har i den sammenheng følgende mål:

  • 50 prosent samlet reduksjon av CO2 utslipp fra materialer, transport og energi, sammenlignet med referansebygg
  • Totalt energiforbruk på nær-nullenergi nivå (FutureBuilt definisjon 2016)
  • Klimavennlig transport (ingen parkeringsplasser for biler i bygget, ideell tilrettelegging for forgjengere og syklister og ideell tilrettelegging for kollektivtransport
  • Sykkelparkering som overgår FutureBuilts minimumskrav
  • Bærekraftig materialbruk
  • Reduksjon av kostnader og klimabelastning fra drift, vedlikehold og ombygginger gjennom forenkling og valg av robuste løsninger
  • «Triple-Zero» GT2A har et mål om 0 kWh kjøpt energi til: ventilasjon, oppvarming og kjøling

 

Gullhaug Torg 2A vil være et kombinasjonsbygg bestående av 5.000 m2 bolig, 4.500 m2 kontor og 500 m2 næring. Miljøbygget forventes ferdig regulert i 4. hvartal 2017, byggestart sommeren 2018 og ferdigstillelse i 2020.

Prosjektet blir lansert onsdag 20. og torsdag 21. september på Oslo Urban Arena i Folketeateret. Her vil alle kunne møte oss på stand og modellen vil være utstilt i passasjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse