loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
EKSEMPEL: Det nye Teknologibygget Statsbygg har bygget for NTNU skal brukes som eksempel under Hackathon. (Foto: Statsbygg)
EKSEMPEL: Det nye Teknologibygget Statsbygg har bygget for NTNU skal brukes som eksempel under Hackathon. (Foto: Statsbygg)

Hacker frem fremtidens bygg

/ 2017-10-12 14:26:43

Statsbygg er en av flere aktører bak arrangementet LivingLab: BIM + IoT Hackathont på NTNU i Trondheim.

Studenter med teknisk kompetanse og kunnskap og interesse for bygg, sensorer, data og kunstig intelligens er invitert til Hackathon med anledning til å treffe aktuelle aktører fra bransjen denne helgen, melder Statsbygg i en pressemelding.

Tester ny teknologi

Her vil studentene, i løpet av en helg, få mulighet til å jobbe med prosjekter og løsninger for byggenæringen og ikke minst få prøve ut ny teknologi. Nysgjerrige studenter kan lære mer om BIM og IoT (digitale tvillinger av bygg og sensorer), og teste ut raskt sine ideer. De inviteres til å hacke frem forslag på hvordan man kan bruke sensorer og kunstig intelligens for å revolusjonere fremtidens bygg.

Digital byggenæring

Statsbygg deltar med prosjektet Digibygg som har som mål å fremme bruken av digitalisering og smart-teknologi i Statsbyggs byggeprosjekter. Statsbygg ønsker å muliggjøre de banebrytende endringene og innovasjonene, som ikke lar seg gjøre i et tradisjonelt byggeprosjekt. Vi har behov for ny kompetanse og inviterer til samarbeid med studenter for å finne de innovative løsningene.

SE MER: Videointervju om Digibygg

– Den digitale og teknologiske revolusjon er her. Skal byggebransjen klare omstillingene, må gjennomføringsmodeller og kontraktstandarder endres slik at de underbygger digitale prosesser. I tillegg må vi bruke teknologi tidlig i våre prosjekter. Roller og kultur vil endres radikalt fremover. Vi må gå fra digitale verktøy til digitale prosesser og fokusere på teknologi, sier Jan Myhre,  Statsbyggs prosjektdirektør for Digibygg.

Skryt fra minister

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sier det er svært gledelig at NTNU og blant andre Statsbygg inviterer til Hackathont for studentene sine.

–  Mer enn noen gang trenger vi smarte løsninger og ny teknologi for å møte morgendagens utfordringer. Byggebransjen trenger både innovasjon og økt produktivitet. Vi vet at digitalisering bidrar til bedre samarbeid, lavere kostnader og høyere kvalitet, sier Sanner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse