loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FLERBRUKSHALL: Både idrettslag og skole bruker Holmlia flerbrukshall. (Foto: Kaya Stähli)
FLERBRUKSHALL: Både idrettslag og skole bruker Holmlia flerbrukshall. (Foto: Kaya Stähli)

Mugg ødela idrettsutstyret

Georg Mathisen / 2017-10-25 10:57:14

Idrettshallen var så full av mugg at treningstøyet som var lagret der, måtte kastes. Nå er den pusset opp.

Først vokste det så mye mugg i hallen at idrettsutstyr måtte kastes. Så droppet skolene kroppsøving i lokalene. Holmliahallen i Oslo har slitt i år.

MUGG: Da ventilasjonen ble slått av i tre måneder, vokste det så mye mugg i fjellhallen at idrettsutstyr måtte kastes. (Foto: Kaya Stähli)

MUGG: Da ventilasjonen ble slått av i tre måneder, vokste det så mye mugg i fjellhallen at idrettsutstyr måtte kastes.  (Foto: Kaya Stähli)

Stengt for gym

Holmlia flerbrukshall er en fjellhall som både skolen og idrettslaget på Holmlia i Oslo bruker. I høst har fukt, sopp og luftkvalitet skapt hodebry.

I sommer ble ventilasjonsanlegget skrudd av og hallen stengt for oppussing. Da den åpnet igjen, var idrettsutstyret som lå på et lagerrom i hallen, fullt av mugg.

– Skolen ønsket ikke å bruke hallen til kroppsøving da det ble oppdaget sopp i et lagerrom brukt til å lagre skolens utstyr, sier Haakon Berg Jensen.

Han er kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg.

– Det er ikke rapportert om mugg i selve hallen, understreker Jensen.

Jensen forklarer det hele med rehabiliteringsprosjektet som har gått i sommer og i høst.

Stengte ventilasjon

– Arbeidet omfatter blant annet utskiftning og ombygging av ventilasjonsaggregatene. Ventilasjonen har derfor vært avslått over en periode på tre måneder. Vann i svømmebassenget og en defekt innvendig takrenne i lagerrommet til skolen førte til høy luftfuktighet inne i noen rom i tilknytning til svømmehallen og i skolens lager, forteller han.

Mycoteam ble hentet inn for å vurdere muggsoppveksten og komme med anbefalinger. Da muggen på idrettsutstyret ble oppdaget, ble lagerrommet gjort rent.

Rehabilitert

– Siden vi ble kjent med situasjonen, har vi gjennomført alle tiltakene som Mycoteam har anvist. I hovedsak har det vært å fjerne materialer og utstyr som har fått mugg, å vaske ned og å kjøre ventilasjonen, forteller Haakon Berg Jensen.

Nå skal luftkvaliteten i hallen være tilfredsstillende, og rehabiliteringen var ferdig nå i oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse