loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
130 meter: Norges største kontorrigg i Munkedamsveien er på 2050 kvadratmeter, har tre etasjer og en lengde på 130 meter. Foto: Trond Isaksen
130 METER: Norges største kontorrigg i Munkedamsveien er på 2050 kvadratmeter, har tre etasjer og en lengde på 130 meter. (Foto: Trond Isaksen)

Norges største kontorrigg

Jan Erik Røine / 2017-03-15 08:30:06

Rett bak tomten hvor Statsbygg bygger det som skal bli Nordens største kulturbygg (54.600 m²), står Norges største kontorrigg.

Med et så omfattende prosjekt ble det behov for å oppføre en kontorrigg litt utenom det vanlige.

I brakkeslottet i Munkedamsveien i Oslo sentrum jobber det 142 personer i Prosjekt Nytt Nasjonal­museum, som består av arkitekter fra Kleihues + Schuwerk, rådgivende ingeniører fra Rambøll og prosjektledelse fra Statsbygg, i tillegg noen entreprenører. Selv kontorriggen er på 130 meter, har tre etasjer, totalt 2.050 kvadratmeter og skal stå til det nye Nasjonalmuseet er ferdig i 2019.

Jobber tett: Både Ole Andreassen i Rambøll og Geir Vister i ÅF Advansia er vant til å arbeide i åpent kontorlandskap.JOBBER TETT: Både Ole Andreassen i Rambøll og Geir Vister i ÅF Advansia er vant til å arbeide i åpent kontorlandskap.

Godt utstyrt

Ole Andressen er leid inn av Rambøll.

Han sitter i tredje etasje, i åpent kontorlandskap med byggelederne i Statsbygg.

– Brakketilværelsen er ganske bra. Jeg har jobbet i brakker tidligere, men aldri i en så fin brakke som dette. Her er det varme­pumper, kjøling og ventilasjon på hver eneste modul. Her er det godt å være både sommer og vinter, sier Andreassen og tar Norsk VVS med på en rundtur i riggen.

Lyst og åpent

Lokalene er lyse og åpne. Her er det kantine og garderober med dusjmuligheter. Fasiliteten er gode.

– Vi sitter 24 mann i åpent landskap. Det fungerer veldig bra, selv om det er nytt for mange. Vi har også tilgang til små møterom. I det hele tatt er riggen godt gjennomtenkt, skryter Andreassen.

Gjennomtenkt er også lunsjordningen.

– På spisebordene i kantinen ligger det lapper hvor det står skrevet «byggherre, rådgiver, entreprenør». Hensikten er at man ikke bare skal sitte med kolleger, men spre seg rundt å bli kjent med de andre i prosjektet, forklarer Andreassen.

Magnet

Rambøll er komplett flerfaglig rådgiver i alle tekniske fag for byggingen av det nye museet som skal være et forbildeprosjekt på klima og energi. Målet er 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp gjennom byggets levetid (CO₂-fotavtrykk) i forhold til et tilsvarende bygg bygget etter dagens nivå, og uten hensyn til miljøvennlige løsninger.

Bygget skal minimum tilfredsstille et energinivå tilsvarende passivhus (NS 3701). I driftsfasen skal virkelig energibruk være på 200 kWh/m²år (bruttoareal), ifølge byggherren selv.

– Det er et spennende prosjekt å være en del av. Vi bygger en magnet i bybildet, beskriver Andreassen.

Det nye museet skal etter planen stå ferdig sommeren 2019. Museet åpner for publikum i 2020.

Fakta

  • Leietaker: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design’
  • Byggherre: Statsbygg
  • Arkitekt: Kleihues + Schuwerk
  • Gesellschaft von Architekten mbH
  • Tekniske rådgivere: Rambøll
  • Samlet areal: 54.600 m²
  • Utstillingsareal: 13.000 m²
  • Planlagt ferdigstilt: 2019

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse