loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Fra venstre: Bydelsdirektør Bodil Tjønn i Bydel Bjerke, adm.dir. i Boligbygg Øivind Christoffersen, byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl, byrådsleder Raymond Johansen og bydelsutvalgsleder Bjørn Lundberg i Bydel Bjerke. (Foto: Boligbygg)
BYGGER NYTT: Fra venstre bydelsdirektør Bodil Tjønn i bydel Bjerke, adm.dir. i Boligbygg Øivind Christoffersen, byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl, byrådsleder Raymond Johansen og bydelsutvalgsleder Bjørn Lundberg i bydel Bjerke. (Foto: Boligbygg)

80 nye omsorgsboliger

/ 2018-01-22 11:15:03

Oslo kommune bygger 80 nye Omsorg+ boliger i bydel Bjerke.

Boligene er i tråd med byrådets satsing på eldreomsorg, og byrådslederen er glad for at boligene på Årvoll etter planen vil stå ferdige ved utgangen av 2018. Han la ned grunnsteinen fredag 19. januar.

FERDIG I ÅR: Slik skal det se ut når boligene er ferdige ved utgangen av 2018. (Tegning: MAP arkitekter)FERDIG I ÅR: Slik skal det se ut når boligene er ferdige ved utgangen av 2018. (Tegning: MAP arkitekter)

– Det å bo på sykehjem er fantastisk bra når man har behov for det, men de aller fleste ønsker å bo hjemme lengst mulig. Det at vi nå også har muligheten til å etablere enda flere Omsorg+ boliger, som gjør det mulig for deg å få noe ekstra hjelp, er veien å gå i eldreomsorgen, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Boksen med det rare i

I boksen som byrådslederen la ned ligger byggetegninger, et myntsett fra 2017, fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen, og bilder fra lokalområdet og hele byggeprosessen fram til i dag.

Boligene er bestilt av byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid, der Tone Tellevik Dahl er byråd. Byråden var også til stede ved grunnsteinnedleggelsen, og etter nedleggelsen av grunnsteinen fikk alle omvisning på byggeplassen.

Etterlengtede boliger

Bydelsutvalgslederen i bydel Bjerke, Bjørn Lundberg, fortalte at dette er boliger som bydelen har ventet på og at grunnsteinnedleggelsen derfor har vært en etterlengtet dag. Boligene blir en viktig det av Bydel Bjerkes satsing på fremtidsrettet eldreomsorg

– Leilighetene skal være tilrettelagt for at eldre kan bo her, som i sitt eget hjem, så lenge som mulig. De skal oppleve trygghet, selvstendighet og mestring, og de skal få holde seg i fysisk form og få tilgang til rådgivning. Dette skal være et bo-kompleks der vi sørger for at det er mye aktivitet, og tilbud om måltid og sosialt fellesskap. Her skal frivilligheten få gode lokaler og gode betingelser for sine aktiviteter, sa Lundberg.

Lundberg fortalte også om flere av tilbudene som vil være tilgjengelige, både for beboere og andre.

– Det blir tilrettelagt for kafeteria, frisør, hud- og fotpleie, og Bjerke rehabiliterings- og mestringssenter flytter også inn her. Her blir det aktivitets- og treningstilbud og tilgang til fysioterapeuter, ergoterapeuter, seniorveileder, frivillighetskoordinator og demenskoordinator.

Moderne og tilpassede

I Øivinds vei 2 blir det leiligheter både for par og for enslige, og alle leilighetene får egen balkong. Boligbygg-direktør Øivind Christoffersen gleder seg over at byggeprosjektet er godt i gang. Nå bygges stort sett én etasje i uken.

– Vi er stolte av å sørge for at vi har åtti nye Omsorg+ leiligheter stående klare her ved utgangen av året.

Når bygget er ferdig, vil det være åtte etasjer høyt, samt en teknisk etasje og to underetasjer. Bygget vil få moderne passivhus-standard.

Omsorg +

Boliger under betegnelsen Omsorg+ er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har utfordringer med å bo i egen bolig.

Det er bemanning i bygget hele døgnet, og en rekke servicefunksjoner er tilgjengelig.

Man får en egen privat leilighet tilpasset eldre, samtidig som det legges det til rette for å leve sosialt og aktivt, og benytte seg av de servicetilbudene man har behov for og ønsker å bruke.

Fakta om prosjektet

 • Adresse: Øivinds vei 2
 • Bydel: Bjerke
 • Byggherre: Boligbygg Oslo KF
 • Totalentreprenør: BundeBygg
 • Arkitekt: MAP arkitekter AS
 • Ferdigstillelse: desember 2018
 • Om boligene: 80 Omsorg+ boliger (12 leiligheter for par og 68 for enslige). I tillegg til boliger, blir det kafeteria, aktivitetssenter, lokaler for frisør, fotpleie og fysioterapi, kontorplasser, parkeringsplasser og ladestasjon for både el-biler og elektrisk rullestol, samt boder og garderober. Det blir ellers takterrasse og opparbeidede uteområder for beboerne. Alle leilighetene får også egen balkong eller terrasse.

3 svar til “80 nye omsorgsboliger”

 1. Hvor mye kommer en leilighet for en enslig på?
  Min mor kommer antagelig til å trenge et slik tilrettelagt tilbud snart.

 2. Torun Moen sier:

  Hvor stor er leilighetene for enslige, og er det f.eks en bod eller annen lagringsplass tilgjengelig.

 3. Hei hvor store blur leilighetene for ektepar vet mine foreldre søker, pappa har fått 4 slag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse