loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SIGNERING: Bak fra venstre: Andreas Thorsnes (Undervisningsbygg), Elisabeth Person (Undervisningsbygg) og Lars Martin Krogh (Klima og Bygg AS). Foran fra venstre: Rigmor Hansen (Undervisningsbygg) og John-Arne Ask (Klima og Bygg AS).
SIGNERING: Bak fra venstre: Andreas Thorsnes (Undervisningsbygg), Elisabeth Person (Undervisningsbygg) og Lars Martin Krogh (Klima og Bygg AS). Foran fra venstre: Rigmor Hansen (Undervisningsbygg) og John-Arne Ask (Klima og Bygg AS).

Rehabiliterer Holmlia skole for 105 mill.

/ 2018-08-14 14:59:06

Undervisningsbygg har engasjert Klima og Bygg AS for å rehabilitere Holmlia skole. Skolen skal stå ferdig sommeren 2020 og kontrakten er verdt 105 millioner kroner.

Holmlia skole er i dag en fireparallell ungdomsskole med 350 elever, som ligger i et boligområde i bydel Søndre Nordstrand. Skolen ble bygget i 1984 og består av to bygg.

Nesten total rehabilitering

Rehabiliteringen er nesten total og omfatter utskifting av ventilasjonsanlegg, varmeanlegg med radiatorer og det elektriske anlegget. Takene skal rehabiliteres i sin helhet med ny isolasjon og taksteinen erstattes med solceller.

– Skolen vil også oppgraderes med nytt asfaltdekke, lekeutstyr og sittebenker. I tillegg skal deler av sanitæranlegget skiftes ut, forteller Elisabeth Person, prosjektleder i Undervisningsbygg.

Universell utforming

Når skolen er ferdig rehabilitert, vil den også møte kravene til universell utforming.

– Det innebærer blant annet at enkelte rom utvides så det blir plass til snusirkel for rullestol. I tillegg vil vi sette opp rekkverk, kontrastmarkeringer på dører, ledelinjer som svaksynte kan følge, bedre skilting og så videre, sier Person.

Godt samarbeid

Det er entreprenøren Klima og Bygg AS som har fått i oppdrag å rehabilitere Holmlia skole. De er primært leverandør av tjenester innenfor ombygging, rehabilitering, nybygg og ventilasjonsarbeider, og har gjort flere prosjekter for Undervisningsbygg.

– Klima og Bygg hadde et tilsvarende prosjekt for oss på Hellerud skole, der de gjorde en veldig god jobb. Så jeg håper at vi kan få til det samme gode samarbeidet på Holmlia, sier Person.

Lars Martin Krogh, prosjektsjef i Klima og Bygg, forteller at de gleder seg til å ta fatt på prosjektet og at det er helt i tråd med deres kjernevirksomhet.

– Dette er midt i blinken for oss. Undervisningsbygg er en kompetent byggherre, sier han.

Selskapet omsatte for 142,3 millioner kroner i 2017. Driftsresultatet ble 16,5 millioner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse