loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
DYR LIDENSKAP: – Våre eiere har økonomiske muskler og lidenskap til å gjenskape hotellet, sier prosjektleder Arne Opsal i EC Dahl Eiendom.
DYR LIDENSKAP: – Våre eiere har økonomiske muskler og lidenskap til å gjenskape hotellet, sier prosjektleder Arne Opsal i EC Dahl Eiendom.

Rehabiliteres for 1 milliard

/ 2018-05-28 11:43:07

EC Dahl Eiendom AS oppgraderer Odd Reitan Trondheims stolthet Britannia Hotel for 1 milliard kroner.

Her spares det ikke på ressurser for å gjenskape hotellets særpreg.

Klassisk og moderne interiør settes sammen av håndverkere som kan sitt fag slik at dette blir et hotell i særklasse.

– Vår oppgave er å skape et driftsvennlig hotell, som våre kunder ønsker å velge når de besøker byen, sier prosjektleder Arne Opsal i EC Dahl Eiendom.

Nytt interiør, teknologi og motor

For tiden er hotellets fasade kledd i plast. Flere som har frekventert byens stolthet er spent på utfallet.

Får hotellet helt ny fasong eller blir den gamle arkitekturen ivaretatt?

Opsal ønsker å trekke sammenlikning med en 50 års gammel veteranbil som strippes for alt inventar.

– Den får nytt interiør, teknologi og motor. Når den skrus sammen, er det fortsatt bilens ytre som legges merke til. Men, det er interiøret som vekker oppsikt når du kryper inn i forsetet. Slik er det også med Britannia Hotel hvor kombinasjonen av smakfullt interiør, moderne og sofistikerte løsninger, setter prikken over i’en. Hotelleierne er opptatt av å skape et kunde- og driftsvennlig hotell hvor arkitektoniske perler som Palmehaven og Speilsalen ivaretas.

Evighetens perspektiv

Renoveringsarbeidet på Britannia Hotel startet i 2016 etter en tre års planleggingsprosess. I følge Opsal skal hotellet åpnes 1. april 2019. På spørsmål om milliardinvesteringen er vel anvendte penger,
svare han.

– Var det noe alternativ, kontrer han tilbake.

– Lykkes vi med sluttproduktet, er dette definitivt en god investering. Oppussingskostnadene pr. kvm er i skrivende stund 40 000 kroner, og det skal produseres for 40 millioner kroner i måneden ut året. For eierne er hotellrenoveringen nødvendig, sier Opsal, som viser til at de gamle veggene hadde 13 lag med maling og 4 platelag.

– Våre eiere har økonomiske muskler og lidenskap til å gjenskape hotellet.

Gjennomtenkt og selvforklarende

– Når vi startet hotelloppussingen, stilte Odd Reitan fire krav: Hotellrommene skal ikke ha sparedusj, hvert bad skal ha bide, en tårnsuite og når hotellgjestene legger seg om kvelden en bryter som skrur av alt lyset i rommene. Det elektrotekniske anlegget skal være gjennomtenkt, selvforklarende og skjult, sier Opsal.

– Det skal ikke være en eneste synlig ledning på veggene. For å kunne levere anlegget til rett tid, er vi avhengig av de beste elektrotekniske løsningene som er å oppdrive i markedet. Et eksempel er pluggbart kablingssystem som forenkler monteringsarbeidet. Nøkkelordet er fleksibilitet, slik at det blir enkelt å bytte ut inventar og ominnrede rommene. Alle koblingsbokser og ledninger skal monteres i vegg over himling og ikke som en integrert del av møblene. Vi har fått støtte fra Enova på energiklasse A i det gamle bygget og passivhusstandard i nybygget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse