loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SATSER PÅ VR: Schneider Electric har nylig kjøpt det innovative programvareselskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automasjon og elektrisk infrastruktur.
SATSER PÅ VR: Schneider Electric har nylig kjøpt det innovative programvareselskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automasjon og elektrisk infrastruktur.

Schneider Electric satser på VR

/ 2017-03-22 11:03:43

Schneider Electric satser at på Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) skal øke brukervennligheten og skape fremtidens effektive systemer for bygningsadministrasjon (BMS).

Derfor har Schneider Electric nylig kjøpt det innovative software-selskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automasjon og elektrisk infrastruktur.

Tester verktøyene

Schneider Electric er allerede i gang med å teste VR og AR som verktøy for å øke brukervennligheten innenfor BMS og i utdanning. MWPowerlab som er ledende på tredimensjonal sanntidsteknologi, skal fremme bruk av VR og AR hos Schneider Electric.

– Oppkjøpet gir Schneider Electrics kunder adgang til avansert teknologi med høy grad av brukervennlighet. Innenfor byggbransjen forventer vi at VR og AR blir det naturlige valget for å levere operatørtrening, simulering og driftsoptimering, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

Bedre ytelse og læring

Det er store forventninger til potensialet som ligger i VR- og AR-teknologiene, som bedre bygningsfunksjonalitet. Schneider Electric er overbevist om at teknologien vil heve bygningsytelsen. Dette er fordi VR og AR evner å sette brukernes behov i sentrum.

– BMS-anlegg blir generelt mer avansert, men utdanningen er ikke like oppdatert på utviklingen. VR åpner for nye måter å trekke det visuelle inn i læringen på. Da blir det lettere å teste nye tiltak uten at bruker av bygningen blir påvirket, sier Otterstad fra Scheider Electric.

Teknologien utvikler seg i rekordfart. Derfor er det viktig at bransjens utdanning og kursing også tar i bruk de nyeste teknologiene som er designet for å optimalisere bygningsdrift.

Fakta

Schneider Electric er globalt ledende innen energihåndtering og automatisering, og hadde i 2016 en omsetning på cirka 25 milliarder euro. 144.000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land.

Schneider Electric har vært i Norge siden 1977 og har i dag rundt 600 lokalt ansatte og en sterk markedsposisjon i flere markedssegmenter. Viktige satsingsområder er akvakultur, olje og gass, transport, næringsbygg og bolig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse