loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PÅ SOLSIDEN: Prosjektleder Paul Lehne i Undervisningsbygg, her under den pågående byggingen av Brynseng skole. (Foto: Benedicte Lund)
PÅ SOLSIDEN: Prosjektleder Paul Lehne i Undervisningsbygg, her under den pågående byggingen av Brynseng skole. (Foto: Benedicte Lund)

Sola leverer byggestrømmen

/ 2017-03-30 14:48:54

I resten av byggeperioden blir Brynseng skole forsynt med egenprodusert energi.

Solcellene i fasaden leverer strøm, mens varmepumpupene som er koblet til energibrønner hundre meter ned i bakken, leverer varme.

Undervisningsbygg som er Oslo kommunes største utbygger, bygger miljøvennlige skoler som bruker bærekraftig energi. Kommunen ønsker fossilfrie byggeplasser og på Brynseng er man kommet et skritt i riktig retning.

Milepæl på byggeplass

– Brynseng skole skal stå klar til å ta imot elever til høsten og allerede fått mye oppmerksomhet for sine innovative energiløsninger. Mest synlig og mest interesse har det vært for et av landets største fasademonterte solcellepanel. Innkobling av solceller og varmepumper på byggeplass er en ny milepæl for oss som vi satser på det blir mer av i tiden fremover, forteller prosjektleder Paul Lehne i Undervisningsbygg.

Nylig leverte bygget 55-75 kWp (kilowatt-peak er avgitt effekt fra et solcellepanel) og hadde en produksjon på omtrent 125 kWh på formiddagen. NCC er totalentreprenør for bygging av Brynseng skole som blir på 11.700 kvadratmeter.

Forbildeprosjekt

– Solcelleanlegget er på 1.000 kvadratmeter og skal produsere 100.000 kWh per år. Sammen med Undervisningsbygg skal vi være med på å realisere felles ambisjoner om fremtidsrettete skolebygg. Brynseng skole er et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Skolen skal bygges som passivhus i tillegg til også å være et pilotprosjekt på nesten nullenerginivå (nNEB), sier prosjektleder i NCC, Gisle Ranheimsæter.

Vil du besøke skolen? Benytt sjansen under FeatureBuild2017 i juni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse