loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KALKSANDSTEIN: Xella Norge har levert 30.000 m² veggsystem til det nye Nasjonalmuseet, blant annet kalksandstein.
KALKSANDSTEIN: Xella Norge har levert 30.000 m² veggsystem til det nye Nasjonalmuseet, blant annet kalksandstein.

Verner kunst med kalk

/ 2018-08-21 10:09:42

Innbruddssikre vegger skal beskytte Norges mest omfattende kunstsamlinger.

Bak Vestbanen i Oslo reiser det nye Nasjonalmuseet seg. For å sikre Norges mest omfattende kunstsamlinger, blir det montert nesten 25.000 m² innbruddssikre veggløsninger.

6.000 kunstverk

Atskillige heisekraner er i full sving på byggetomten til det nye nasjonalmuseet. Her jobbes det på høygir for å få oppført en bygning som lever opp til prosjektets høye krav til kvalitet, bærekraft og ikke minst sikkerhet.

For med hele 6.000 kunstverk som skal være i den faste samlingsutstillingen, i tillegg til midlertidige kunstutstiller, er innbruddssikkerhet essensielt.

Dokumenterte løsninger

Thom-Erik Pape er daglig leder hos Xella Norge som har levert intet mindre enn 30.000 m² veggsystem til Nasjonalmuseet. Han legger ikke skjul på at dette er  et prestisjeoppdrag for produsenten.

– Nasjonalmuseet blir det største kulturbygget i Europa, så dette er en stor og ærefull oppgave for oss. I et helt år, fram til og med mai i år,  har vi kjørt i snitt to lastebiler daglig fra fabrikken i Tyskland til Oslo. På det meste har vi hatt seks biler på én dag.

Til Nasjonalmuseet leverer de blant annet vegger av kalksandstein. Disse er særlig testet med tanke på innbrudd, og kan brukes til både store og små byggeprosjekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse